tento recept som si vymyslela, nechcela som na oslavu len obligátne chlebíčky alebo jednohubky. hlavne, že sa podaril a všetkým chutil.robila som ho na Zobraziť celý popistento recept som si vymyslela, nechcela som na oslavu len obligátne chlebíčky alebo jednohubky. hlavne, že sa podaril a všetkým chutil.robila som ho na menší plech, ale každý si môže množsvo prispôsobiť podľa svojich podmienok.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Najprv si zapnem rúru na 200st. a vymažem plech olejom.
- 2
Oba tvarohy, soľ, korenia, 1vajce a asi za 1-2 lyžice minerálky(ide o to, aby mala bublinky)dobre premiešam a vmiešam nadrobno pokrájanú cibuľku - bielu aj zelenú časť(moja mala len máličko zeleného, vy podľa uváženia).Každý si dochutí podľa seba- či má radšej slanšie, ostrejšie- proste, aby vám to chutilo.
- 3
Lístkové cesto rozdelím na polovice, vyvaľkám.
- 4
Prvú polovicu prenesiem na vymastený plech. Je dobre, aby cesto bolo väčšie a trochu bolo zdvihnunuté po bokoch plechu, lebo náplň môže byť redšia, tak aby nevytiekla. Dám náplň a prikryjem druhou časťou lístkového cesta.
- 5
Vrch potriem rozšľahaným vajcom, posypem ľanovým(sézamovým alebo mixom)semienkom, dám piecť. Pečiem tak 20 minút na 200 stupňoch, ale každý vie, ako mu rúra pečie a keď je pekne zlatistý povrch, je cesto upečené.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu