Slaný cuketový koláč alebo mafiny fotorecept
Tento recept som dostala od sesternici z Moravy. U nich sa jedáva teplý so zemiakmi. U nás doma ho jedávame studený a najnovšie som ho upiekla v mafinových košíčkoch.
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
60 dkg alebo (tekvica) |
|
5 ks |
|
1/4 hrnčekov |
|
10 dkg |
|
20 dkg |
|
5 strúčikov |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cuketu alebo tekvicu nastrúhame, osolíme a zmiešame s nastrúhaným syrom, vajcami, roztlačeným cesnakom, múkou
-
2
Pridáme nakrájaný jemný salám (parízer, jemná saláma) a ostatné suroviny
-
3
Pažítku alebo petržlenovú vňať nakrájame nadrobno a podľa chuti pridáme do misy. Všetko spolu zamiešame a vylejeme na plech alebo do mafinových košíkov.
-
4
Mafinová verzia...
cukiňa-tekvica-patizon..denne môže byť na stole..zatiaľ stále roľa rodí-máme aj takéto hody..tých variant úpravy je veľa...aj táto je super..len toľko som chcela...:-)