Slaninkové kysnuté bochníčky

monzet - bez fotkymonzet, 11. apríla 2013
Slaninkové kysnuté bochníčky
Foto: monzet

Nenáročné a chutné pečivko Inšpirácia-časopis

24 ks
porcií
100 minút
príprava
13-15 minút
na 200 °C

Suroviny

100 ml
1 ks
200 g
70 ml
200 g
200 g
3 - 4 g
2 ČL
štipka
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vypracujeme kysnuté cesto.Za mňa pracovala pekárnička,takže na spodok dáme mlieko,vajce,olej a popučené zemiaky,nasypeme múky,na vrch dáme droždie,do jedného rohu soľ,druhého cukor a zapneme program cesto.

  2. 2

    Medzitým pokrájame slaninku na kocky a opražíme.Vychladíme.Pridáme zapracovať na záver do cesta (bez výpeku) a cesto necháme vykysnúť.

  3. 3

    Po vykysnutí-cca 1,5hod. cesto vyberieme z pekárničky,prehnetieme,rozdelíme na kúsky z ktorých vyformujeme bochníčky(mne vyšlo 24 ks) Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie,popicháme vidličkou,necháme ešte 20minút podkysnúť a upečieme. Hneď po vytiahnutí potrieme odloženým výpekom zo slaninky. Pokúsime sa nejesť hneď za horúca,lebo sú ozaj výborné,u nás zmizli takmer okamžite:-)

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Chlieb a pečivo, Domáca pekáreň, Pečené

Diskusia k receptu

ocko
už mam uložené v kk,a idem ich piecť ,muž sa už teší až budu upečene vdaka a potom dam vedieť ako som pochodila..
ocko
mňáááám,doporučujem !!!!!
monzet
Tak to je rýchlosť!Teším sa,že chutia...
douglas
Velmi pekne bochanky! Da sa slaninka nahradit sunkou?
douglas
Velmi pekne bochanky! Da sa slaninka nahradit sunkou?
monzet
Neskúšala som @douglas , myslím,že sa tým nič nepokazí,akurát bude menej výpeku na potretie...

Zaujímavé video z archívu TV Varecha