Slaninkové kysnuté bochníčky

monzet - bez fotkymonzet, 11. apríla 2013
Slaninkové kysnuté bochníčky
Foto: monzet

Nenáročné a chutné pečivko Inšpirácia-časopis

24 ks
porcií
100 minút
príprava
13-15 minút
na 200 °C

Suroviny

100 ml
1 ks
200 g
70 ml
200 g
200 g
3 - 4 g
2 ČL
štipka
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vypracujeme kysnuté cesto.Za mňa pracovala pekárnička,takže na spodok dáme mlieko,vajce,olej a popučené zemiaky,nasypeme múky,na vrch dáme droždie,do jedného rohu soľ,druhého cukor a zapneme program cesto.

  2. 2

    Medzitým pokrájame slaninku na kocky a opražíme.Vychladíme.Pridáme zapracovať na záver do cesta (bez výpeku) a cesto necháme vykysnúť.

  3. 3

    Po vykysnutí-cca 1,5hod. cesto vyberieme z pekárničky,prehnetieme,rozdelíme na kúsky z ktorých vyformujeme bochníčky(mne vyšlo 24 ks) Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie,popicháme vidličkou,necháme ešte 20minút podkysnúť a upečieme. Hneď po vytiahnutí potrieme odloženým výpekom zo slaninky. Pokúsime sa nejesť hneď za horúca,lebo sú ozaj výborné,u nás zmizli takmer okamžite:-)

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
už mam uložené v kk,a idem ich piecť ,muž sa už teší až budu upečene vdaka a potom dam vedieť ako som pochodila..

Pridaj komentár k receptu: