Nenáročné a chutné pečivko Inšpirácia-časopis
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
100 ml |
|
1 ks |
|
200 g |
|
70 ml |
|
200 g |
|
200 g |
|
3 - 4 g |
|
2 ČL |
|
štipka |
|
200 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vypracujeme kysnuté cesto.Za mňa pracovala pekárnička,takže na spodok dáme mlieko,vajce,olej a popučené zemiaky,nasypeme múky,na vrch dáme droždie,do jedného rohu soľ,druhého cukor a zapneme program cesto.
- 2
Medzitým pokrájame slaninku na kocky a opražíme.Vychladíme.Pridáme zapracovať na záver do cesta (bez výpeku) a cesto necháme vykysnúť.
- 3
Po vykysnutí-cca 1,5hod. cesto vyberieme z pekárničky,prehnetieme,rozdelíme na kúsky z ktorých vyformujeme bochníčky(mne vyšlo 24 ks) Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie,popicháme vidličkou,necháme ešte 20minút podkysnúť a upečieme. Hneď po vytiahnutí potrieme odloženým výpekom zo slaninky. Pokúsime sa nejesť hneď za horúca,lebo sú ozaj výborné,u nás zmizli takmer okamžite:-)
- 2
Diskusia k receptu
9 komentárov k receptuPridaj komentár k receptu: