Slaninkové kysnuté bochníčky
Autor receptu: monzet
Nenáročné a chutné pečivko
Inšpirácia-časopis
24 ks porcií |
100 minút príprava |
13-15 minút na 200 °C |
Postup
- Vypracujeme kysnuté cesto.Za mňa pracovala pekárnička,takže na spodok dáme mlieko,vajce,olej a popučené zemiaky,nasypeme múky,na vrch dáme droždie,do jedného rohu soľ,druhého cukor a zapneme program cesto.
- Medzitým pokrájame slaninku na kocky a opražíme.Vychladíme.Pridáme zapracovať na záver do cesta (bez výpeku) a cesto necháme vykysnúť.
- Po vykysnutí-cca 1,5hod. cesto vyberieme z pekárničky,prehnetieme,rozdelíme na kúsky z ktorých vyformujeme bochníčky(mne vyšlo 24 ks)
Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie,popicháme vidličkou,necháme ešte 20minút podkysnúť a upečieme.
Hneď po vytiahnutí potrieme odloženým výpekom zo slaninky.
Pokúsime sa nejesť hneď za horúca,lebo sú ozaj výborné,u nás zmizli takmer okamžite:-)