Slaninkové kysnuté bochníčky

Autor receptu: monzet

Nenáročné a chutné pečivko Inšpirácia-časopis

24 ks
porcií
100 minút
príprava
13-15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Vypracujeme kysnuté cesto.Za mňa pracovala pekárnička,takže na spodok dáme mlieko,vajce,olej a popučené zemiaky,nasypeme múky,na vrch dáme droždie,do jedného rohu soľ,druhého cukor a zapneme program cesto.
  2. Medzitým pokrájame slaninku na kocky a opražíme.Vychladíme.Pridáme zapracovať na záver do cesta (bez výpeku) a cesto necháme vykysnúť.
  3. Po vykysnutí-cca 1,5hod. cesto vyberieme z pekárničky,prehnetieme,rozdelíme na kúsky z ktorých vyformujeme bochníčky(mne vyšlo 24 ks) Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie,popicháme vidličkou,necháme ešte 20minút podkysnúť a upečieme. Hneď po vytiahnutí potrieme odloženým výpekom zo slaninky. Pokúsime sa nejesť hneď za horúca,lebo sú ozaj výborné,u nás zmizli takmer okamžite:-)