Pečené tofu

Slané waffle s Paté de Tofu

Autor receptu: lunter

Chrumkavé slané waffle z tofu s jemným Paté de Tofu Brusnice sú originálnym spojením sladko-slaných chutí.* Zvonku zlatisté a vo vnútri mäkké tofu dopĺňa krémová nátierka, šťavnaté brusnice a karamelizovaná figa — dokonalé gurmánske prekvapenie pre milovníkov rastlinnej kuchyne.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tofu vyžmýkame a nakrájame ho na 4 štvorcové plátky.
  2. Kukuričný škrob nasypeme do veľkej misky. Každý plát tofu v ňom obalíme a následne jemne otrasieme prebytočný škrob.
  3. Každý plát tofu výdatne pokropíme olejom, aby neostali žiadne suché miesta. Ľahko postriekame aj vafľovač a následne ukladáme plátky tofu v jednej vrstve. Necháme tofu piecť, pravidelne kontrolujeme každých 5 minút, až kým nebude ľahko zlatohnedé. To môže trvať 10–20 minút.
  4. Po upečení natrieme Paté de Tofu na každý plátok tofu.
  5. Ozdobíme brusnicami a karamelizovanou figou a podávame.