Pečené tofu
	        Slané waffle s Paté de Tofu
	        Autor receptu: lunter
	         
	        
	        Chrumkavé slané waffle z tofu s jemným Paté de Tofu Brusnice sú originálnym spojením sladko-slaných chutí.* Zvonku zlatisté a 
vo vnútri mäkké tofu dopĺňa krémová nátierka, šťavnaté brusnice a karamelizovaná figa — dokonalé gurmánske prekvapenie 
pre milovníkov rastlinnej kuchyne.
| 
 4porcie
 | 
 10 minútpríprava
 | 
 15 minúttepelná úprava
 | 
Postup
- Tofu vyžmýkame a nakrájame ho na 4 štvorcové plátky.
- Kukuričný škrob nasypeme do veľkej misky. Každý plát tofu v ňom obalíme a následne jemne otrasieme prebytočný škrob.
- Každý plát tofu výdatne pokropíme olejom, aby neostali žiadne suché miesta. Ľahko postriekame aj vafľovač a následne ukladáme plátky tofu v jednej vrstve. Necháme tofu piecť, pravidelne kontrolujeme každých 5 minút, až kým nebude ľahko zlatohnedé. To môže trvať 10–20 minút.
- Po upečení natrieme Paté de Tofu na každý plátok tofu.
- Ozdobíme brusnicami a karamelizovanou figou a podávame.