Pečené tofu
Slané waffle s Paté de Tofu
Autor receptu: lunter
Chrumkavé slané waffle z tofu s jemným Paté de Tofu Brusnice sú originálnym spojením sladko-slaných chutí.* Zvonku zlatisté a
vo vnútri mäkké tofu dopĺňa krémová nátierka, šťavnaté brusnice a karamelizovaná figa — dokonalé gurmánske prekvapenie
pre milovníkov rastlinnej kuchyne.
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Tofu vyžmýkame a nakrájame ho na 4 štvorcové plátky.
- Kukuričný škrob nasypeme do veľkej misky. Každý plát tofu v ňom obalíme a následne jemne otrasieme prebytočný škrob.
- Každý plát tofu výdatne pokropíme olejom, aby neostali žiadne suché miesta. Ľahko postriekame aj vafľovač a následne ukladáme plátky tofu v jednej vrstve. Necháme tofu piecť, pravidelne kontrolujeme každých 5 minút, až kým nebude ľahko zlatohnedé. To môže trvať 10–20 minút.
- Po upečení natrieme Paté de Tofu na každý plátok tofu.
- Ozdobíme brusnicami a karamelizovanou figou a podávame.