Slané rožky fotorecept

gabculka - fotkagabculka, 23. marca 2013
Slané rožky (fotorecept)
Foto: gabculka

Tieto rožky sme doma robievali od nepamäti. V nedeľu ráno sme ich ako deti milovali s teplým kakavkom od mojej maminky. Nie je to Zobraziť celý popisTieto rožky sme doma robievali od nepamäti. V nedeľu ráno sme ich ako deti milovali s teplým kakavkom od mojej maminky. Nie je to žiadny zázrak, ide o veľmi jednoduchý druh slaného kysnutého pečiva, no možno niekoho budem inšpirovať :). Jedla som už rôzne varianty kde bol do stredu vložený kúsok syra, šunky, párky, prípadne len posypané vegetou, no mne chutia tieto najlepšie.....

64
porcií
10 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 kocka
2 lyžičky
1 PL
6 - 7 dcl
 na potretie
 na potretie
rôzne na posypanie




Postup

  1. 1

    Z uvdených surovín v pekárničke spracujeme cesto. Mlieko dáme 6 dcl. 1 zvyšné dcl prilejeme podľa potreby tak, aby bolo cesto vláčne.

  2. 2

    Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozdelíme na 8 bochníkov.

    Slané rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Každý bochník rozvaľkáme na koliesko.

    Slané rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kolieska potrieme roztopenou bravčovou masťou.

    Slané rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každé koliesko rozdelíme na 8 častí.

    Slané rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A stáčame od najširšej časti po najužšiu. Koniec rožka vždy dáme na spodok, aby nám pri kysnutí neušiel hore.

    Slané rožky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotové rožky necháme cca 30 min. kysnúť na plechu.

    Slané rožky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po vykysnutí potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rôznymi semiačkami, prípadne rascou. Kto má rád slanšie, môže ich ešte aj posoliť.

    Slané rožky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vložíme do rúry a pečieme cca na 180 stupňov asi 10 minút.

Diskusia k receptu

paeva
vyzerajú chrumkavo, ukladám, máš ich pekné
ja2025
Vyskúšala som. Sú výborné. Vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia