Foto: medovnicek
Už dávno ma žiadna kuchárska kniha nezaujala tak, ako edícia z vydavateľstva Martinus Recepty OD BABIČKY. Zatiaľ v rámci tejto edície vyšlo 16 útlych Zobraziť celý popisUž dávno ma žiadna kuchárska kniha nezaujala tak, ako edícia z vydavateľstva Martinus Recepty OD BABIČKY. Zatiaľ v rámci tejto edície vyšlo 16 útlych knižočiek a ja mám skoro všetky. Pagáčiky sú z časti, ktorá sa volá Slané pagáče, štangle, slimáky.
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. V múke rozmrvíme margarín (použila som Smetol, ktorý som znovu objavila v Coop Jednota), pridáme soľ, vaječné žĺtky a strúhaný syr. Ten môj bol údený. Do stredu nalejeme kyslú smotanu a nakoniec vykvasený kvások. Vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
- 2
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a preložíme zdola hore, zhora dole, zľava doprava a sprava doľava. Poradie sa môže meniť, len pri každom prekladaní musí byť rovnaké. Prekladanie cesta zopakujeme trikrát s odstupom 20 minút.
- 3
Nakoniec cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 2 cm a vykrojíme malé alebo stredne veľké pagáče. Vrch pagáčov natrieme slaným rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Piekla som vo vyhriatej rúre na 180 C.
- 4
Podľa tejto útlej knižôčky som piekla, dúfam, že som sa aspoň troška priblížila originálu
- 5
A tu sú ďalšie z edície
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@maragerka som rada, že sa ti páčia a dúfam, že budú aj chutiť
@janka 1011 a ja ich zasa vyskúšam bez syra:)
som veľmi rada, že si s receptom spokojná, teraz nepridávam recepty, lebo cez týždeň nestíham a cez víkendy trávim čas s malým vnúčikom, ale určite som stále priaznivcom varechy a ešte príde čas aj na pridanie receptov:)
a zabudla som napísať, že pagáče sa ti vydarili na 1 s hviezdičkou