Šľahačkové dolky s rumom

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Z droždia, múky a kryštálového cukru pripravíme kvások. Do múky primiešame kvások, vymiešané žĺtky s práškovým cukrom, rum, štipku soli a rozpustené maslo. Vymiesime cesto, poprášime ho múkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 2–3 cm, vykrajujeme dolky a necháme ich ešte krátko kysnúť.
  2. Vykysnuté dolky v strede zľahka stlačíme a vyprážame pod pokrievkou na panvici v rozohriatom oleji. Vypražené dolky vytiahneme a kladieme na tanier vystlaný servítkami, aby vsali prebytočný olej. Následne pocukrujeme vanilkovým cukrom.
  3. Do vytvorených jamiek dáme po kl džemu a ozdobíme šľahačkou.