Šľahačková hrnčeková bábovka (fotorecept)
Autor receptu: sladkakatka
Bábovka je jednoduchá, hrnčeková, použila som recept čo som našla tu na Vareche,
Margaretka28 ďakujem za recept na Muffiny :-) Trošku som si ho upravila a pridala niečo ;-
) Vyskúšajte, uvidíte. Piekla som na raňajky na Veľkonočnú nedeľu deň vopred ;-)
16 porcií |
5 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv si vyšľaháme šľahačku , je to jediný úkon, ktorý sa musí vyšľahať :-)
- Potom všetky sypké suroviny dáme do misy , metličkou premiešame a pridáme všetky tekuté suroviny.
- Všetko dobre premiešame, asi 1 minútu. Cesto musí byť hladké a bez hrudiek.
- Postupne pridávame vyšľahanú sľahačku.
- Jemne premiešame všetko do hladkej hmoty. Možno sa vám bude zdať cesto riedke, ale je tam Zlatý Klas, ktorý pri pečení zhustne ;-)
- Cesto vylejeme do formy na bábovku. Ja som použila silikónovú- netreba vymasťovať ;-)
- Dáme do vyhriatej rúry upiecť na 180°C asi na 1/2 hodinu, potom teplotu znížime a dopečieme pri 15O °C. Pri konci pečenia skontrolujeme vpichnutím špajdle, či už je hotová .
- Po upečení som nechala bábovku vo forme vychladnúť cez noc. Ráno som ju vybrala a poprášila práškovým cukrom.
- Na veľkonočnom stole nesmie chýbať bábovka, či už taká alebo onaká :-)
Prajem vám krásne Veľkonočné sviatky ;-)