Foto: gabs22
... už dlho som mala doma misky na sufflé a nevedela som čo s nimi. V jeden večer, keď mi bolo ľúto, že sú Zobraziť celý popis... už dlho som mala doma misky na sufflé a nevedela som čo s nimi. V jeden večer, keď mi bolo ľúto, že sú tam v skrinke len tak odložené som začala hľadať....a hľa, našlo niekoľko receptov / ujo google je proste TOP ;)/. Tak som si zopár prečítala a skombinovala dokopy. Priznám sa, mala som obavu čo z toho vznikne, ale nakoniec to bolo "božííí". Niečo medzi nadýchaným krémom a piškótou. Zvonka tuhé, zvnútra polotekuté- avšak nie v surovom stave :))
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Misky si vymastíme zvnútra maslom a vysypeme kakaom alebo práškovým cukrom /alebo aj aj/.
- 2
Maslo s čokoládou si roztopíme nad vodnou parou. Úplne roztopenú čokoládu s maslom potom pridáme k žĺtkom. Primiešame pomarančovú kôru a šťavu z pomaranča.
- 3
Bielka vyšľahané na tuhý sneh pridávame postupne s múkou a cukrom k čokoláde a vajíčkam. Všetko spolu zľahka premiešame aby nám vzniklo ľahké nadýchané cesto / to tými bielkami :)/.
- 4
Misky uložíme na plech alebo rošt. Do nich rovnomerne vylejeme cesto a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 190°C asi 10- 15 minút. Keď sa nám začnú dvíhať ako muffinky, vtedy by mali byť hotové. Aj keď sa vám možno pri ďobnutí do stredu nebudú zdať upečené, nebojte! Sú pripravené na papanie :)
- 5
Ešte pekne dozdobiť ( ja som si vystrihla šablónku z papiera a cez sítko som preosiala nad sufflé práškový cukor). A podávame ešte teplé :) Príjemný sladký zážitok :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Chcem sa opýtať, ten koláčik sa nemá vyklopiť? Aby tá čokoláda vytekala pri rozkrojení?