Sladký tekvicový chlebík
Autor receptu: teniska
Ahojte! Milujem tekvice (verejné priznanie:) naposledy som kúpila oranžovú tekvicu na pečenie avšak nebola taká
sladká a krémová ako jej predchodkyne a tak som dumala a dumala čo s ňou. Zvíťazila mlsná a tu je nový recept,
nech sa páči :)
20 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Na úvod na vysvetlenie:
Tekvicové pyré - som vyrobila tým, že som do mäkka upečenú tekvicu (aj so šupkou) rozmixovala tyčovým mixérom na kašu.
Arašidové pyré - používam 100 % arašidové pyré z DMky, ale fantázii sa medze nekladú :)
- Všetko zmiešame dokopy. Cesto je hutnejšie. Do silikónovej formy na biskupský chlebíček dáme papier na pečenie (ľahšie sa potom vyberie a nechá voľne chladnúť:), potom cesto.
Pečieme vo vyhriatej rúre tých cca 35 minút. Netreba nechávať zbytočne dlhšie (ak neťaháte mokrú špajdlu), aby sa nevysušil.
Necháme vychladnúť. Cesto je úžasne vláčne a šťavnaté (aj na druhý deň - dlhšie neviem, nevydržalo:)
Dobru chuť!