Keď mám čas a chce sa mi :-)
4-6
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky v šupke uvaríme. Necháme vychladnúť, ošúpeme a porajbeme. Pridáme lyž. soli, vajíčko a polohrubú múku a vypracujeme tuhé a hladké cesto.
- 2
Cesto vyvaľkáme, povykrajujeme pomôckou na pirohy alebo pohárom. Naplníme slivkovým lekvárom a dáme na cca 3 min. vyvariť do osolenej vody, kým vyplávajú na povrch.
- 3
Stopíme si maslo na pridáme krupicu, prípadne stúhanku. Popražíme do zlatista a pridáme cukor, ale na koniec, aby neskaramelizoval. Zamiešame s pirohami a môžeme papať :-) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu