Sladké pirohy plnené slivkovým lekvárom

amy201 - bez fotkyamy201, 22. septembra 2011

Keď mám čas a chce sa mi :-)

4-6
porcie
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
300 g
1 ks
2 lyžičky
100 g na plnenie
50 g
50 g
3 pol. lyž.




Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupke uvaríme. Necháme vychladnúť, ošúpeme a porajbeme. Pridáme lyž. soli, vajíčko a polohrubú múku a vypracujeme tuhé a hladké cesto.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme, povykrajujeme pomôckou na pirohy alebo pohárom. Naplníme slivkovým lekvárom a dáme na cca 3 min. vyvariť do osolenej vody, kým vyplávajú na povrch.

  3. 3

    Stopíme si maslo na pridáme krupicu, prípadne stúhanku. Popražíme do zlatista a pridáme cukor, ale na koniec, aby neskaramelizoval. Zamiešame s pirohami a môžeme papať :-) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

dajda
Zas niečo nové aj člen:) a aj recept- ukladam do MKK.Mam rada take pirohy,ako robili naše mamky-vankúšiky....tak ich nazval môj synovec.
renka157
Ahojte ja mam rada pirohy ale mne z nich väčšinou ten lekvar vytečie ...prečo????????
amy201
ďakujem :-) no treba hustý (najlepší slivkový a od RISA ) a dobre taštičky zatvoriť (takže cesto vo vnútri musí byť menej pomúčené ako vonkajšia strana ) :-)
jozka2
skoda,ze si nepridala foto aspon by sme ocami ochutnali.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia