Sladké pečivo Hawaiian (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Prečo Hawaiian neviem, možno kvôli ananásovému džúsu, ktorý ide do cesta,
každopádne zaujímavá chuť raňajkového pečiva stojí za vyskúšanie, inšpirácia na
jocooks.com
15ks porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 185 °C |
Postup
- Zmiešame si suché suroviny a brusnice si zalejeme horúcou vodou...
- Pridáme všetky mokré suroviny okrem brusníc, tie primiešame na koniec, a po dobu asi 10 minút vymiesime redšie cesto. Pridáme odkvapkané brusnice a premiešame. Cesto necháme na teplom mieste kysnúť asi 1 hodinu tak, aby zdvojnásobilo objem.
- Vykysnuté cesto preložíme na múkou vysypanú pracovnú dosku, posypávame hojne, cesto sa dosť lepí...
- Nevaľkáme, len rukami roztiahneme tak, aby cesto malo asi 3 cm hrúbku a povykrajujeme kolieska s priemerom asi 6-7 cm, vytvarujeme do guľky a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie...
- Necháme ešte asi 15 minút podkysnúť, ponatierame vajcom, úplne nehawajsky posypeme nemletým makom a vložíme do rúry vyhriatej na 185 stupňov piecť po dobu asi 25 minút...
- Trochu ma chytali nervy pri tom tvarovaní, neviem, či by so po druhý krát neubrala vajce a neurobila cesto trochu hustejšie, ale chuť bola po upečení dobrá, jemne ananásová a príjemne bolo cítiť aj chuť zázvoru...tak ak sa nájde niekto, kto odskúša som zvedavá na reakciu. Vhodné na raňajky, desiatu, alebo večeru s kakaom...