Sladké pečivo Hawaiian (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Prečo Hawaiian neviem, možno kvôli ananásovému džúsu, ktorý ide do cesta, každopádne zaujímavá chuť raňajkového pečiva stojí za vyskúšanie, inšpirácia na jocooks.com

15ks
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 185 °C

Postup

  1. Zmiešame si suché suroviny a brusnice si zalejeme horúcou vodou...
  2. Pridáme všetky mokré suroviny okrem brusníc, tie primiešame na koniec, a po dobu asi 10 minút vymiesime redšie cesto. Pridáme odkvapkané brusnice a premiešame. Cesto necháme na teplom mieste kysnúť asi 1 hodinu tak, aby zdvojnásobilo objem.
  3. Vykysnuté cesto preložíme na múkou vysypanú pracovnú dosku, posypávame hojne, cesto sa dosť lepí...
  4. Nevaľkáme, len rukami roztiahneme tak, aby cesto malo asi 3 cm hrúbku a povykrajujeme kolieska s priemerom asi 6-7 cm, vytvarujeme do guľky a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie...
  5. Necháme ešte asi 15 minút podkysnúť, ponatierame vajcom, úplne nehawajsky posypeme nemletým makom a vložíme do rúry vyhriatej na 185 stupňov piecť po dobu asi 25 minút...
  6. Trochu ma chytali nervy pri tom tvarovaní, neviem, či by so po druhý krát neubrala vajce a neurobila cesto trochu hustejšie, ale chuť bola po upečení dobrá, jemne ananásová a príjemne bolo cítiť aj chuť zázvoru...tak ak sa nájde niekto, kto odskúša som zvedavá na reakciu. Vhodné na raňajky, desiatu, alebo večeru s kakaom...