Sladká ryža s mangom
Autor receptu: redakcia
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
4 porcie |
10 minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Väčšiu časť ošúpaného manga nakrájame na mesiačiky, zvyšok na kocky. Do hrnca dáme vodu, citrónovú trávu (predtým rozklepanú tĺčikom) a jazmínovú ryžu. Uvedieme do varu a za občasného premiešania varíme na miernom plameni 15 minút.
- Potom ryžu odstavíme, prikryjeme pokrievkou a necháme asi 10 minút odležať. Odkryjeme, vyberieme citrónovú trávu a premiešame, aby sme ryžu zbavili pary.
- Pridáme kondenzované a kokosové mlieko, chvíľku na miernom ohni povaríme a potom vmiešame kocky manga. Ak ryža priveľmi zhustne, môžeme podľa chuti pridať kokosové alebo kondenzované mlieko.
- Náš tip: Sladkú ryžu nakoniec posypeme (alebo pokvapkáme) medom a podávame s mesiačikmi manga obalenými
alebo namočenými v mede.