Foto: medovnicek
Tieto koláčiky som objavila v staršom vydaní českej verzie časopisu Rytmus života, zaujali ma svojou "okatosťou" a nebanujem, že som ich piekla, partner sa Zobraziť celý popisTieto koláčiky som objavila v staršom vydaní českej verzie časopisu Rytmus života, zaujali ma svojou "okatosťou" a nebanujem, že som ich piekla, partner sa ich nevedel dojesť.
Suroviny
300 g |
|
125 ml vlažné |
|
50 g |
|
50 g |
|
1 ks celé |
|
30 g |
|
|
|
Plnka: tvaroh jemný | |
100 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Okrem toho: | |
, ríbezľový džem, vajce na potretie |
|
Postup
-
1
Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, nasypeme cukor, rozdrobíme droždie a prilejeme vlažné mlieko. Necháme vzísť kvások. Keď je kvások vykysnutý, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme 1 hodinu v teple prikryté kysnúť.
- 2
Po jednej hodine cesto dobre premiesime, dáme na pomúčenú dosku a nakrájame na rovnaké kúsky.
- 3
Z každého kúska vyformujeme gulôčku, ktorú dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 4
Znovu necháme trocha pokysnúť. Potom do každej gulôčky vyhĺbime jamku - ja som si pomáhala takýmto "dúlkovačem" - neviem ako by som to správne preložila, možno "jamkovač?"
- 5
Každý koláčik vyplníme plnkou, na plnku položíme marhuľu a na vrch marhule dáme troška ríbezľového džemu. Plnku pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
- 6
Ja som použila tento tvaroh z Lídla, mala som ho po prvý krát a je výborný, cukor som do neho už nepridávala, len solamyl, aby mi plnka nevytekala a žĺtok.
- 7
Koláčiky dáme upiecť. Po upečení som ich potrela rozpusteným maslom.
- 2
Dúlkovač mám z Čiech od kamarátky, ale neviem či sa náhodou nedá nedá kúpiť aj u firmy T-fornax - je na väčšie a aj menšie jamky.
A vďaka za upozornenie na to droždie.