Foto: sonulienka
Toto je už moj tretí recept na škvarkové pagáče ale dávam si receptík sem preto, aby som ho nezabudla.O mesiac ideme na svadbu a Zobraziť celý popisToto je už moj tretí recept na škvarkové pagáče ale dávam si receptík sem preto, aby som ho nezabudla.O mesiac ideme na svadbu a svadobná mamka ma poprosila napiecť slané chuťovky tak skúšam.
porcií
Suroviny
500 g |
|
42 g |
|
2 ks jedno do cesta a jedno na potretie |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 PL do cesta |
|
350 ml |
|
2 PL do škvariek |
|
400 g |
|
Postup
-
1
Nič som nefotila lebo som ani neplánovala ich sem dať ale nakoniec aby som mala recept keď sa mi páčia a nemusela som si ho písať po papierikoch som ho dala sem tu si ho nájdem - cesto si urobíme tradične.Najprv kvások potom dobre vypracujeme cesto a dáme vykysnúť 1 hodinu. Zatiať si zomelieme škvarky a primiešame 2 PL bravčovej masti. Keď nám cesto vykysne si rozvaľkáme na tenšie natrieme škvarky poskladáme na štvoro a necháme kysnúť 20 minút. Toto opakujeme ešte 2x. Potom si cesto rozvaľkáme asi na1 1/2 cm a vykrajujeme pagáčiky ktoré necháme ešte na plechu podkysnúť asi 10 minút. Potomich trochu akože posekáme ale ja to robím mriežkou na zemiaky a potrieme vajíčkom posypeme s čím chceme. Dáme upiecť do predhriatej rúry na 175 stupňov asi tak 20-25 minút. Treba sledovať keď sú pekné ružové vyberieme.
-
2
Celkom sa mi podarili a vykrajovala som ich menšou vykrajovačkou a vyšlo mi 142 kusov.
@sonulienka musím povedať, že vypadajú nádherne!
@laurisia ďakujem za radu skúsim keď ich budem robiť.
Ďakujem za komentíky.
ani mne to s 500g múky nevyšlo - musela som múku prisypať aby boli akurát. vyšlo mi to na cca 800g múky (k uvedeným 350ml mlieka) Ale sú výborné! :) Ďakujem za recept!
som
Do roku 2017 veľa, veľa zdravia, láska, šťastia a porozumenia prajem.
cmuk!