Škvarkové pagáče
Autor receptu: sonulienka
Toto je už moj tretí recept na škvarkové pagáče ale dávam si receptík sem preto, aby som
ho nezabudla.O mesiac ideme na svadbu a svadobná mamka ma poprosila napiecť slané
chuťovky tak skúšam.
Postup
- Nič som nefotila lebo som ani neplánovala ich sem dať ale nakoniec aby som mala recept keď sa mi páčia a nemusela som si ho písať po papierikoch som ho dala sem tu si ho nájdem - cesto si urobíme tradične.Najprv kvások potom dobre vypracujeme cesto a dáme vykysnúť 1 hodinu.
Zatiať si zomelieme škvarky a primiešame 2 PL bravčovej masti.
Keď nám cesto vykysne si rozvaľkáme na tenšie natrieme škvarky poskladáme na štvoro a necháme kysnúť 20 minút.
Toto opakujeme ešte 2x.
Potom si cesto rozvaľkáme asi na1 1/2 cm a vykrajujeme pagáčiky ktoré necháme ešte na plechu podkysnúť asi 10 minút. Potomich trochu akože posekáme ale ja to robím mriežkou na zemiaky a potrieme vajíčkom posypeme s čím chceme.
Dáme upiecť do predhriatej rúry na 175 stupňov asi tak 20-25 minút. Treba sledovať keď sú pekné ružové vyberieme.
- Celkom sa mi podarili a vykrajovala som ich menšou vykrajovačkou a vyšlo mi 142 kusov.