Škoricový koláč

Škoricový koláč

Autor receptu: alica7

Trený maslový koláč.

15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme do polotuha, postupne pridáme polovicu cukru a vyšľaháme tuhý sneh. Vyšľaháme zmäknuté maslo so zvyšným cukrom, po jednom prišľaháme žĺtky, múku s práškom do pečiva a škoricou. Na záver do cesta jemne primiešame sneh.
  2. Do pekáča 20x30 cm dáme mastný papier a nalejeme cesto. Pečieme na 180 °C asi 20 - 25 minút.
  3. Teplý upečený koláč potrieme lekvárom a necháme vychladnúť.
  4. Urobíme polevu. Roztopíme polámanú čokoládu, tuk a olej.
  5. Na vlažný koláč dáme polevu a dáme stuhnúť do chladničky.