Škoricový koláč
Škoricový koláč
Autor receptu: alica7
Trený maslový koláč.
15 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup- Bielky vyšľaháme do polotuha, postupne pridáme polovicu cukru a vyšľaháme tuhý sneh. Vyšľaháme zmäknuté maslo so zvyšným cukrom, po jednom prišľaháme žĺtky, múku s práškom do pečiva a škoricou. Na záver do cesta jemne primiešame sneh.
- Do pekáča 20x30 cm dáme mastný papier a nalejeme cesto. Pečieme na 180 °C asi 20 - 25 minút.
- Teplý upečený koláč potrieme lekvárom a necháme vychladnúť.
- Urobíme polevu. Roztopíme polámanú čokoládu, tuk a olej.
- Na vlažný koláč dáme polevu a dáme stuhnúť do chladničky.
|