Škoricovo-hruškové chipsy

elantra - fotkaelantra, 15. novembra 2015
Škoricovo-hruškové chipsy
Foto: elantra

Šikovný snack do práce, na cesty, alebo len tak na doma :)

10 minút
príprava
120 minút
na 90 °C

Suroviny

2 ks
1 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Hrušky nakrájame na veľmi tenké plátky s hrúbkou do 2 mm. S kvalitným ostrým nožom to ide ľahko. Vyrezať môžete aj strednú časť s jadrovníkom.

  2. 2

    Plátky poukladáme na plech s papierom na pečenie, posypeme škoricou a trstinovým cukrom. Hrušky je dobré rozložiť tak, aby sa neprekrývali, tak prípadne použite aj dva plechy.

  3. 3

    Sušíme 2 hodiny pri 90°C, pričom ich každú polhodinu otočíme. Po dvoch hodinách sú plátky vysušené, necháme vychladnúť a vychutnávame .

Diskusia k receptu

jarunka
Taketo dobroty sa mi pacia, su dobre ale nejak sa neviem prinutit ich urobit.
nalpa
Dobrota....susim(v susicke ale ) vsetko mozne na zimu co sa v sezone urodi, davam do poharov a mame co chrumat... necukrim... mazem platkyovcia hlavne jablka, hrusky a banany citronovou stavou...maavam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia