Škoricovníky

miomatka - bez fotkymiomatka, 7. októbra 2014
Škoricovníky
Foto: miomatka

Chutné koláčiky - slinky potečú deťom aj dospelým ;-)

3
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

125 g
125 g
80 ml
2 ks
2 polievkové lyžice
4 polievkové lyžice
1 lyžička (vínny kameň)
2 lyžičky




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie zmiešame dokopy.

  2. 2

    Na vymastený plech dáme škoricovníky podľa želaného tvaru.

  3. 3

    Dáme piecť do rúry na 170 °C na 10 minút.

Diskusia k receptu

aleana
Tento receptik sa mi paci,vyskusala by som... len mam este jednu otazku @Miomatka : ovsene vlocky sa najprv namocia a potom rozmixuju, alebo naopak?
alex37
...aj mne sa páčia ingrediencie, len neviem či vyvaľkať a vykrajovať? alebo čo? .....s tým?
cesminaz
Kolaciky sa mi velmi pacia,ale chcem sa spytat,ze kolko su to tie "tri" porcie??? Porcie mozu byt rozne,podla toho kto-kolko povazuje za 1 porciu ;-)) Mozes napisat kusy prosim :-) Vdaka
evanaaa
Koláčiky sa aj mne páčia, iste sú chutné, len by bolo vhodné postup upresniť, ako spomínajú aj predo mnou lebo sa nezdá, žeby boli len vykrajované, či ano? A nebolo by lepšie vločky opražiť, prečo sa vlastne musia máčať a potom mixovať ? Doplň, prosím @miomatka nech si môžem recept uložiť, dík.
miomatka
ospravedlnujem sa za meskanie s odpovedami na otazky ;-)
- vlocky, ktore pouzivam su zvysky po priprave rastlinneho mlieka z MioMatu, ale kedze som nechcela recept obmedzit len pre tie z vas ktore mate MioMat, tak som popisala vseobecnejsie ;-) takze, vlocky sa najprv namocia do vriacej vody asi na 5 min a potom sa mixnu. Dalo by sa aj z nepomixovanych, ale takto vlocky zakamuflujete aj detom ak by ich nahodou nechceli jest ;-) ale da len zmixovat alebo len namocit ako komu vyhovuje...
- cesto nevalkam, len som zobrala do ruky hrudku a urobila z nej gulicku a potom som peciatkou (kupila som v obchodiku Nuevo) tu gulicku na plechu roztlacila na placku :-) som leniva vytahovat dosku a valcek, vsetko robim rukami :-)
- vyslo mi 12 kusov kolacikov z tejto porcie
tak drzim palce a dobruuu chut ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia