Foto: kvetinkalulinka
Tento recept mám od mojej babky, ako malým nám ich vypekala celé prázdniny. Sú veľmi chutné, rýchle a najlepšie ešte horúce :)
60 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si kvások (mlieko + droždie + cukor). Do misky si dáme hladkú múku, olej, prášok do pečiva, soľ a kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme poriadne vykysnúť.
- 2
V miske zmiešame vanilkový, kryštálový cukor a škoricu. Cesto vyvaľkáme do obdĺžnikového tvaru približne na hrúbku 3 mm. Celú plochu cesta posypeme zmesou škorica + cukor, ktorú pokvapkáme rozpusteným maslom. Následne cesto zrolujeme a krájame na 0,5 cm kolieska. Každé škoricové koliesko na potrieme vajíčkom a dáme do rúry vyhriatej na 180-200°C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu