Škoricové cinnabons s krémovou polevou fotorecept

skatulka - fotkaskatulka, 6. septembra 2015
Škoricové cinnabons s krémovou polevou (fotorecept)
Foto: skatulka

Cinnabons sme objavili v malej pekárničke Story Bakery, ktorú sme s obľubou navštevovali. Keďže ju však pred časom zatvorili, rozhodla som sa, že nám Zobraziť celý popisCinnabons sme objavili v malej pekárničke Story Bakery, ktorú sme s obľubou navštevovali. Keďže ju však pred časom zatvorili, rozhodla som sa, že nám skúsim pripomenúť ich chuť doma. V podstate sú to škoricové osie hniezda ozvláštnené krémovou polevou. Našla som si jednoduchý hrnčekový recept, tak verím, že vyskúšate.

90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1 kocka
2 ks
4,5 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
Náplň:
1/4 hrnčeka
2,5 PL
1 hrnček
Poleva:
200 g (alebo iný krémový syr)
1/4 hrnčeka
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások z mlieka, droždia a trochu cukru. Pridáme múku, cukor, 2 vajíčka a roztopené maslo.

    Škoricové cinnabons s krémovou polevou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme cesto a necháme prikryté nakysnúť asi 1 hodinu.

    Škoricové cinnabons s krémovou polevou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté rozvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou 1 cm. Potrieme roztopeným maslo a posypeme zmesou škorice a trstinového cukru.

    Škoricové cinnabons s krémovou polevou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zrolujeme a krájame na hrúbku asi 2,5-3 cm. Na plechu necháme podkysnúť ešte asi pol ½ hodinu. Pečieme v rúre na 180°C asi 20 minút.

    Škoricové cinnabons s krémovou polevou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Polevu si pripravíme z mascarpone, roztopeného masla, vanilkového cukru a citrónovej šťavy. Podľa chuti môžeme pridať ešte cukor, ale nie je to potrebné.

    Škoricové cinnabons s krémovou polevou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečené cinnabons potierame ešte horúce pripravenou polevou. Podávame najlepšie ešte teplé.

    Škoricové cinnabons s krémovou polevou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Dobrý recept, robievam aj ja tieto škoricové ale bez tej polevy.
alena45
tá poleva stuhne ? Moja dcéra má veľmi rada škoricové, vyzerá fakt krásne toto Tvoje pečivo.
fiesta
Tiez som tam rada chodila, tieto a este kavove boli moje Top. Skoda, ze ju zavrela, ale dakujem za recept, urcite ho vyskusam.
skatulka
Poleva mierne stuhne, preto je najlepšie podávať ešte teplé. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia