DOBRY DEN, TENTO RECEPT MUSITE PREPRACOVAT TAK, ABY BOLA KAZDA NATIERKA ULOZENA AKO SEPARATNY RECEPT. DAKUJEME. REDKACIA Recept je prebratý z www.mimibazar.sk od Zobraziť celý popisDOBRY DEN, TENTO RECEPT MUSITE PREPRACOVAT TAK, ABY BOLA KAZDA NATIERKA ULOZENA AKO SEPARATNY RECEPT. DAKUJEME. REDKACIA Recept je prebratý z www.mimibazar.sk od Miriam B. Myslím že sa tu nenachádza ,tak ho sem dávam aby sa dal uložiť do kuchárskej knihy.
Postup
-
1
Budapeštiansky krém Potrebujeme: maslo, tvaroh, syr eidam , horčicu, cibuľu, soľ a chren Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh, postrúhaný syr, na drobno pokrájanú cibuľu a postúharý chren. Dochutíme horčicou, soľou a vyšľaháme. Nátierka vajcová Potrebujeme: maslo, vajcia, mlieko, horčicu, cibuľu, soľ Postup: Maslo vymiešame, pridáme na tvrdo uvarené postrúhané vajcia, pokrájanú cibuľu a mlieko. Dochutíme horčicou a soľou, vymiešame.
- 2
Nátierka drožďová s vajcom Potrebujeme: maslo, droždie, cibuľu, soľ, vajcia Postup: Na časti masla speníme pokrájanú cibuľu, pridáme droždie, ktoré popražíme do ružova a odstavíme. Vajcia uvarené na tvrdo postrúhame. Zvyšnú časť masla vymiešame, pridáme popražené droždie, postrúhané vajcia, osolíme a vyšľaháme. Natrieme na chlieb a zdobíme zeleninou. Nátierka viedenská Potrebujeme: maslo, tvaroh, kapia, horčica, cibuľa, soľ Postup: Maslo vymiešame, pridáme prelisovaný tvaroh, pokrájanú kapiu, cibuľu a dochutíme hročicou. Osolíme podľa chuti a vyšľaháme.
- 3
Nátierka medová Potrebujeme: maslo a med Postup: Maslo vymiešame s medom Nátierka džemová Potrebujeme: maslo, džem Postup: Maslo vymiešame s džemom do peny a natrieme na chlieb, sendvič alebo grahamový rohlík.
- 4
Nátierka mrkvová Potrebujeme: maslo, mrkvu, soľ, cibuľu, mlieko Postup: Do vymiešaného masla pridáme prevarené mlieko, na jemno pokrájanú cibuľu, čerstvú postrúhanú mrkvu, osolíme a dobre vymiešame. Nátierka drožďová Potrebujeme: maslo, droždie, cibuľa, soľ, olej Postup: Na oleji speníme cibuľu, pridáme droždie, popražíme. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame, pridáme vychladnuté opražené droždie, vyšľaháme do peny. Dochutíme soľou.
- 5
Nátierka liptovská Potrebujeme: maslo, tvaroh, papirka mletá, soľ, cibuľa, mlieko Postup: Maslo vymiešame, pridáme prelisovaný tvaroh, na jemno pokrájanú cibuľu, červenú papriku, mlieko a dobre vyšľaháme do peny. Nátierka z nivy Potrebujeme: maslo, syr Niva, mlieko Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný syr, prevarené mlieko a spolu vyšľaháme.
- 6
Nátierka lečová (zimná) Potrebujeme: maslo, lečo – sterilizované, soľ Postup: Maslo vymiešame so soľou, pridáme odkvapkané lečo a vyšľaháme do peny. Nátierka z kuracieho mäsa Potrebujeme: maslo, olej, soľ, cibuľa, horčica, kurča Postup: Kurča umyjeme, pokrájame a udusíme na oleji s cibuľou. Vychladnuté mäso vykostíme, pomelieme, pridáme maslo, horčicu a dobre vymiešame.
- 7
Nátierka pečeňová Potrebujeme: maslo, olej, soľ, cibuľa, bravč.alebo kuracia pečeň Postup: Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme umytú a odblanenú pečeň a podusíme. Vychladnutú pečeň zomelieme, pridáme maslo, dochutíme soľou a vyšľaháme. Nátierka zeleninová (letná) Potrebujeme: maslo, vajcia, soľ, paprika zeleninová, rajčiny, cibuľa Postup: Do vymiešaného masla pridáme na tvrdo uvarené a postrúhané vajcia, na jemno pokrájanú cibuľu, papriku a rajčiny. Podľa chuti osolíme a dobre vymiešame.
- 8
Nátierka sardinková Potrebujeme: maslo, sardinky, soľ, cibuľa, citrón Postup: Maslo vymiešame, pridáme sardinky, na jemno pokrájanú cibuľu, dochutíme citrónovou šťavou, osolíme podľa potreby a vyšľaháme do peny.
- 9
Nátierka z treščej pečene Potrebujeme: maslo, treščia pečeň, soľ, cibuľa, citrón Postup: Maslo vymiešame, pridáme treščiu pečeň, na jemno pokrájanú cibuľu, dochutíme citrónovou šťavou, osolíme podľa potreby a vyšľaháme do peny.
- 10
Nátierka syrová s cesnakom Potrebujeme: maslo, syr tavený, soľ, cesnak, mlieko Postup: Maslo vymiešame s taveným syrom, pridáme prelisovaný cesnak a mlieko. Dochutíme soľou a vymiešame.
- 11
Nátierka tvarohová s kápiou Potrebujeme: maslo, tvaroh, kapia, soľ Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh, kapiu, dochutíme soľou a vyšľaháme do peny.
- 12
Nátierka šunková Potrebujeme: maslo, šunka, soľ, mlieko, horčica, cibuľa Postup: Maslo vyšľaháme s mliekom, pridáme pomletú šunku, cibuľu a dochutíme horčicou a soľou. Všetko spolu vyšľaháme.
- 13
Nátierka tvarohová s mrkvou Potrebujeme: maslo, tvaroh, mrkvu, soľ Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh a postrúhanú mrkvu. Dochutíme soľou a vymiešame do peny.
- 14
Nátierka vajcová so syrom Potrebujeme: maslo, vajcia, mlieko, horčica, cibuľa, soľ, syr tavený Postup: Maslo vymiešame so syrom, pridáme na tvrdo uvarené postrúhané vajcia, pokrájanú cibuľu a mlieko. Dochutíme horčicou a soľou a vymiešame do peny.
- 15
Nátierka vajcová Potrebujeme: maslo, vajcia, mlieko, horčicu, cibuľu, soľ Postup: Maslo vymiešame, pridáme na tvrdo uvarené postrúhané vajcia, pokrájanú cibuľu a mlieko. Dochutíme horčicou a soľou, vymiešame.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu