Šišky
Foto: smilegirl

Suroviny

500 g
250 ml
1 ks
42 g
4 PL
40 g
4 PL
 troška




Postup

  1. 1

    Urobíme si kvások z mlieka, droždia, lyžičky cukru a troška múky.

  2. 2

    Do misy preosejeme múku, práškový cukor. Pridáme vajce, zvyšných 150ml mlieka, cirtónovú kôru,olej, rum, troška soli ... prilejeme kvások a všetko zmiešame dokopy. Dáme vykysnúť na teplé miesto.

  3. 3

    Cesto vylejeme na dosku posypanú múkou ... rozvaľkáme .. a vykrajujeme šišky . Necháme ich chvíľu vykysnúť na doske ešte a pečieme na panvici s olejom. Ja do nich robím dierku po upečení a plním ich slivkovým džemom :-)... a posypať samozrejme práškovým cukrom nakoniec.

Diskusia k receptu

smilegirl
ďakujem..moje prvé v živote :-D a podarili sa .... všetkým chutilo :-)
maska3
klobúk dolu k vášmu veku a elánu stále piecť , to sú šišky ako ich robila aj moja mama . Zdedila som po nej veľa receptov a medzi nimi aj tento, takto ich robím už viac ako 30 rokov a stále majú úspech. Staré dobré recepty našich babičiek a maminiek
petronela282
Vyborny receptik len som musela dat viac mliecka :-) Ta citronova kora v tom je super ;-) Urcite ich opät najblizsie upeciem.
adri33
Veľmi pekne Vám ďakujem za recept. Aj keď som šišky robila prvý krát podarili sa výborne... (2-násobná dávka cca 68 ks). Mám veľkú úctu a rešpekt k receptom našich starých mám a tento k nim jednoznačne patrí. Dúfam že nás ešte s nejakým obohatíte :-)
wilagrande
Ja varechu sledujem par rokov a len sa inspirujem... Dnes som nasla tieto sisky a urobila som podla Vas a ja som sa po tolkych rokoch kvoli Vam zaregistrovala aby som mohla pochvalit... Sisky sa vydarili robila som kadejake a vzdy boli plne oleja a tieto su dokonale dakujem Vam len nabuduce trosku viac cukru pridam lebo mam doma chlapov sladke zadky ❤️❤️ "DAKUJEM" ine uz robit nebudem len tieto




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia