Šišky

Šišky z kyslej smotany (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduché suroviny a tiež ľahká príprava.

18-20 ks
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Vajíčko, vanilínový cukor, práškový cukor, trocha soli a kyslú smotanu spolu vymiešame. Pridáme preosiatu múku zmiešanú so sódou bikarbónou.
  3. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré by sa nemalo lepiť.
  4. Cesto na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Pomocou pohára alebo formičky vykrojíme šišky.
  5. Pripravené vykrojené šišky...
  6. ... vysmážame na rozpálenom oleji a miernom plameni z oboch strán do zlatista. Vyberáme a ukladáme na papierovú utierku odkvapkať.
  7. Upečené šišky posypeme práškovým cukrom a podávame s džemom alebo so smotanovým krémom, alebo vymiešame 2-3 PL kyslej smotany s 2 PL džemu.