Sirup z čiernych ribezlí fotorecept

diabambulka - fotkadiabambulka, 14. júla 2011

Recept našej babky, úžasné je že nepotrebujete veľké množstvo ovocia na to aby ste získali úžasný sirup. Môžem Vám len doporučiť...

Suroviny

200 ml
100-120 ks
1700 ml studená
1700 g

Postup

  1. 1

    Čierne ribezle umyjeme,

    Sirup z čiernych ribezlí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    trochu popučíme

    Sirup z čiernych ribezlí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a spolu s listami

    Sirup z čiernych ribezlí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a 1700 ml vody krátko povaríme.

    Sirup z čiernych ribezlí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme cez noc stáť.

    Sirup z čiernych ribezlí (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom precedíme. Do šťavy pridáme cukor a kyselinu citrónovú podľa chuti. Privedieme do varu. Chvíľočku povaríme. Penu pozbierame a dáme preč. Horúce plníme do fliaš, ktoré ešte steriliizujeme.

    Sirup z čiernych ribezlí (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

lyali
Veľmi dobrý tip, hoci sirup som doteraz ešte sama nerobila - skúsim - drž palce. A Ty sa @diabambulka opatruj(te) :-)
straka1
Fain- práve včera som ich len tak z hlavy zavarila.
akeber
aj ja robievam tento sirup , len trošku v inom pomere je výborný .:)
evanaaa
Diabambulka, tie vytlačené ríbezle vyhodíš? Ak by tam neboli tie listy, možno by sa dali ešte využiť. Ale si šikovná, toľko toho zvládaš.
diabambulka
Ďakujem, evanaaa tie vytlačené vyhodím oni sú vlastne prevarené, vylúhované a zmiešané spolu s listami :-)
diabambulka
lyali držím palce určite sa vydarí, ďakujem zatiaľ sa držíme a veselo priberáme :-)))
cica2
tiež by som rada, taký dobrý sirup mala doma ;-).... @diabambulka , ak som správne pochopila...čakáš maličké?
cica2
@diabambulka , jéééj teším sa a srdečne gratulujem, nech všetko dobre dopadne a nech ste všetci zdraví a šťastní!!! :D....krásny dník aj tebe, držkajte sa!:))
smiechana
Recept sa mi páči :) Vyskúšam, ale určite najprv bez kyseliny a menej cukru :)
marijanka712
ja ho robím tiež , ale tá kyselina je potrebná lepšie pustí farbu čierna ribizla - tento sirup je vynikajúci my ho robíme už 20 rokov a manžel si čaj bez neho nevie predstaviť.Ja dávam kyselinu pri vylohavaní a necham 24 hod ešte surové vyluhovať scedíme ja tie ribizle prepasírujem , aby sirup bol hustejší prevarím penu pozbieram a plním do pohárov uzatváram a do deky na 24 hod. nikdy sa mi nepokazil a niekedy mám aj 2 ročný
violeta
výborný sirup, ďakujem za recept @diabambulka , robila som aj džem z čiernych ríbezlí podla tvojho na čučoriedky....prajem ti pekný deň :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha