Slané tyčinky
Slané tyčinky

Silvestrovské tyčinky s rascou a so sezamom fotorecept

svetlusb - fotkasvetlusb, 31. decembra 2017
Silvestrovské tyčinky s rascou a so sezamom (fotorecept)
Foto: Svetlusb

Jednoduchý recept na slané tyčinky k dobrému vínku či len tak na posedenie - mňam!!

60 minút
príprava
10-12 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
1 ks
1 ks
150 g
100 ml
21 g čerstvé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Polohrubú múku si preosejeme a zmiešame so soľou (podľa vašej chuti) a pridáme do múky žĺtok.

    Silvestrovské tyčinky s rascou a so sezamom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si kyslú smotanu, do ktorej dáme rozmrvené droždie a trošičku cukru, aby nám lepšie vykysol kvások - necháme kysnúť približne 5 minút.

    Silvestrovské tyčinky s rascou a so sezamom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne si kvások vylejeme do múky a pridáme zmäknuté maslo. Všetko spolu dôkladne vymiesime, aby vzniklo pekné cesto. Ak sa cesto lepí pridáme ešte trochu múky a opäť premiesime. Cesto prikryjeme utierkou a necháme ho približne 30 minút nakysnúť.

    Silvestrovské tyčinky s rascou a so sezamom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je cesto nakysnuté ešte raz ho premiesime a na doske ho vyvaľkáme na hrúbku asi 3-5 mm (to je na vás, či už máte radi hrubšie alebo tenšie). Na plech si dáme papier na pečenie a krájame tyčinky akej šírky chceme, poukladáme na plech, potrieme bielkom, v ktorom sme si vymiešali soľ a vrch posypeme rascou, sezamom podľa chuti, my máme radi veľa veľa!!

    Silvestrovské tyčinky s rascou a so sezamom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Predhrejeme si trúbu na cca 200 stupňov a tyčinky pečieme cca 10-12 minút. A tu je výsledok - dobrú chuť! !❤️

    Silvestrovské tyčinky s rascou a so sezamom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu