Silvestrovská kuracia roláda (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Táto roláda je výborná, môže sa podávať aj teplá, ale lepšie sa krája a servíruje za studena. Takže je to krásny typ na studenú silvestrovskú misu.
8 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny. Tiež formu srnčí chrbát, ktorý vyložíme papierom na pečenie, alebo alobalom. Ja som použila tú menšiu, ak budete robiť do väčšej formy, treba suroviny adekvátne navýšiť.
- Formu vyložíme najprv dlhými plátmi anglickej slaniny tak, aby presahovala cez okraj. V originál rcp je angl. slanina, ale nakoľko som ju v celom meste ako na potvoru nezohnala, tak som použila na tenko nakrájaný cesnakový pečený bôčik. Na to poukladáme sušenú šunku.
- Kuracie prsia si pozdlžne narežeme, aby sme získali väčšiu plochu, vyklepeme, posolíme, okoreníme gril-korením na pečené kura a korením 4 farieb. Potom na šunku rovnako pokladieme kuracie rezne tak, aby prevísali cez formu ako slanina.
- Pripravíme si náplň do rolády. Postrúhame tvrdý syr, na kocky nakrájame mortadellu,alebo to môže byť aj údenné mäsko, klobásku, na kocky pokrájame čerstvé papriky 3 farby, pridáme scedený hrášok, posekanú petržlenovú vňaťku. Premiešame a zalejeme rozšľahanými osolenými a okorenenými vajíčkami. Náplň dáme na kuracie prsia.
- Potom prehneme presahujúce kraje mäsa a slaniny tak, aby sme roládu úplne uzavreli. Prekryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre pri 180 st.C asi 1 hodinu. RADA NAVYŠE formu si dajte na pekáčik alebo plech, lebo je tendencia trošku vytekania šťavy či syra, aby sme si neznečistili rúru.
- Kuraciu roládu necháme vo forme vychladnúť do budúceho dňa. Ako píšem v úvode môže sa podávať aj teplá, ale horšie sa porcuje. Môžeme ju podávať samotnú s bagetkou, alebo môže byť vhodný doplnok na studenú misu na silvestra.
- No a pridávam ešte zopár chuťoviek na večer.. Roláda sa doloží tá musí byť dobre stuhnutá.