Silvestrovská kuracia roláda (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Táto roláda je výborná, môže sa podávať aj teplá, ale lepšie sa krája a servíruje za studena. Takže je to krásny typ na studenú silvestrovskú misu.

8
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Tiež formu srnčí chrbát, ktorý vyložíme papierom na pečenie, alebo alobalom. Ja som použila tú menšiu, ak budete robiť do väčšej formy, treba suroviny adekvátne navýšiť.
  2. Formu vyložíme najprv dlhými plátmi anglickej slaniny tak, aby presahovala cez okraj. V originál rcp je angl. slanina, ale nakoľko som ju v celom meste ako na potvoru nezohnala, tak som použila na tenko nakrájaný cesnakový pečený bôčik. Na to poukladáme sušenú šunku.
  3. Kuracie prsia si pozdlžne narežeme, aby sme získali väčšiu plochu, vyklepeme, posolíme, okoreníme gril-korením na pečené kura a korením 4 farieb. Potom na šunku rovnako pokladieme kuracie rezne tak, aby prevísali cez formu ako slanina.
  4. Pripravíme si náplň do rolády. Postrúhame tvrdý syr, na kocky nakrájame mortadellu,alebo to môže byť aj údenné mäsko, klobásku, na kocky pokrájame čerstvé papriky 3 farby, pridáme scedený hrášok, posekanú petržlenovú vňaťku. Premiešame a zalejeme rozšľahanými osolenými a okorenenými vajíčkami. Náplň dáme na kuracie prsia.
  5. Potom prehneme presahujúce kraje mäsa a slaniny tak, aby sme roládu úplne uzavreli. Prekryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre pri 180 st.C asi 1 hodinu. RADA NAVYŠE formu si dajte na pekáčik alebo plech, lebo je tendencia trošku vytekania šťavy či syra, aby sme si neznečistili rúru.
  6. Kuraciu roládu necháme vo forme vychladnúť do budúceho dňa. Ako píšem v úvode môže sa podávať aj teplá, ale horšie sa porcuje. Môžeme ju podávať samotnú s bagetkou, alebo môže byť vhodný doplnok na studenú misu na silvestra.
  7. No a pridávam ešte zopár chuťoviek na večer.. Roláda sa doloží tá musí byť dobre stuhnutá.