Šiflíky s veselou kapustou a klobásou fotorecept
Foto: izabella929
Trošku som experimentovala a oplatilo sa. Robila som domáce šiflíky s bielou aj červenou kapustou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 hlávky |
|
1/4 hlávky |
|
1/2 PL domáca |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
|
|
Na šiflíky: | |
500 g |
|
2 ks |
|
domáca |
|
domáca |
|
Postup
-
1
Najprv som si pripravila kapustu. Nakrájala som bielu i červenú. Ich pomer si dajte podľa seba, Ja som teraz iba skúšala, ako sa budú vzájomne tolerovať. Ale červená kapusta nezafarbila bielu, takže pokojne môžte použiť pol na pol.
-
2
Do rajnice som dala masť, pridala som cibuľu a keď bola čiastočne opražená pridala som cukor a spolu miešala, kým sa cukor zkaramelizoval.
-
3
Pridala som obe kapusty a osolila som ich.
-
4
Pridala som korenie a pod pokrievkou som dusila do mäkka. Nenechávam ju dusiť celkom na mäkko, nám sa chrumkavá lepšie páči. Je to na vás, ako to urobíte. Po 20 min je celkom hotová.
-
5
Pripravila som si šiflíky. Múku som preosiala, pridala som vajcia a horúcou vodou zamiesila cesto.
-
6
Cesto som poriadne vypracovala a nechala 15 min odpočívať. Rozdelila som ho na menšie kúsky, aby sa mi vyvaľkané cesto zmestilo na pracovnú dosku. Do cesta nepridávam soľ. Dávam ju do vody, v ktorej vyváram šiflíky.
-
7
Cesto som rozvaľkala a nakrájala na úzke pásy.
-
8
A potom priečne na širšie šiflíky. Šiflíkmi ich volala moja babička a robila ich presne takto.
-
9
Jeden bochník je nakrájaný.
-
10
Vo vriacej solenej vode som ich uvarila, scedila.
-
11
Kapusta je hotová, šiflíky tiež, tak som si pripravila ochutenie. Slaninu som nakrájala na malé kocky, klobásku na kolieska. Pripravila som si aj vejárik.
-
12
Na panvicu som dala najprv slaninu. Nechala som ju vytopiť.
-
13
Teraz som pridala nakrájanú klobásu.
-
14
Kapustu som pridala k šiflíkom a poliala som ich masťou zo slaniny.
-
15
Na tanieri som jedlo ozdobila vejárikom slaniny. Posypala kockami slaniny a klobásy. Prajem vám dobrú chuť.
Tento tvoj recept vsak vyzera "slavnostne" - velmi pekne a iste I tak dobre chuti. Vdaka a ide do kk.
,,veselo pustil".
☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ♡
Hodnotenie 1*