Siedme nebo fotorecept

mojack - fotkamojack, 22. decembra 2013
Siedme nebo (fotorecept)
Foto: mojack

... dostala som recept, sama som bola prekvapená názvom. Po upečení a ochutnaní ....to bolo ako v siedmom nebi.

20 minút
príprava
15-20 minút
na 160 °C

Suroviny

1. cesto:
4 ks
180 g
100 g
2 PL
1 ks
2. esto:
4 ks
180 g
150 g
2 PL
1 ks
Plnka:
8 ks
100 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prichystám si tortové oblátky 28x23 cm na plech.

    Siedme nebo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiešam si bielka, pridám cukor a kokos s múkou.

    Siedme nebo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozotriem na oblátku a pečiem 15- 20 minút pri teplote 160 stupňov.

    Siedme nebo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tak isto si upečiem aj druhé cesto

    Siedme nebo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ale s orechami.

    Siedme nebo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vajcia s cukrom vyšľahám nad parou do zhustnutia (cca 20-25 minút),

    Siedme nebo (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    nie je nutné šľahať celý čas, stačí prvých 10 minút a potom sem tam prešľahať.

    Siedme nebo (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vychladiť a zmiešať s vyšľahaným maslom.

    Siedme nebo (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vaječný šľahaný krém

    Siedme nebo (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    natriem na kokosové cesto.

    Siedme nebo (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na totc cesto s krémom

    Siedme nebo (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    zoberiem orechové cesto a otočím ho

    Siedme nebo (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    oblátkou hore.

    Siedme nebo (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Zaťažim a na druhý deň

    Siedme nebo (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    nakrájam

    Siedme nebo (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    a ochutnáme...sme v siedmom nebi. :-()

    Siedme nebo (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

57 komentárov k receptu
Niečo ma lákalo ešte pozrieť tak neskoro na varechu.sk a čert mi to bol dlžen@mojack ešte nazrieť tu na recepty. Bude ma to lákať vyskúšať. Radšej tie dobroty aby človek nevidel. Vyzerá to výborne.
Ani neviem čo napísať, taká som očarená. Jednak vyzerá výborne už na pohľad, to je dôležité, človek je aj očami a jednak kombinácia kokosového a orechového cesta s vaječným krémom musí byť úžasná. Tak ukladám, skôr či neskôr neodolám a upečiem.
Krása,farba,úhľadnosť...proste inšpirácia na poslednú chvíľu.Dík @mojack ,že si sa s nami podelila....pekná práca,postup...krásne vianočné sviatky
ebaka, dakujem.
Mala som dlho odložený tento recept...teraz sa hodil chcela som na oblátke .A možno sa niekomu hodí receptík na Nový rok.
práve som ho dokončil a chcem sa spýtať či tá oplátka zmäkne aby sa dala pekne krájať.Tvoja oplátka na prvom a poslednom obrázku sa nezhoduje,alebo sa mi to len zdá?
Dlho pozeram na fotky aký je medzi nimi rozdiel. Ale neviem..v čom sa nezhodujú, že foto je horšie. Postup je fotený s foťakom, uvodna fotka a 14 -16 s mobilom
Dlho pozeram na fotky aký je medzi nimi rozdiel. Ale neviem..v čom sa nezhodujú, Foto je horšie. Postup je fotený s foťakom, uvodna fotka a 14 -16 s mobilom.
citroen, ..už som prišla na to.
Fotky sú z prípravy tohoto koláčika. Oblátky sú z jednej strany z jemným vzorom a z druhej z veľkým vzorom. Mne sa páčil práve ten veľký vzor, pretože som už nechcela dat na vrch polevu. Takže sa to iba zdá, že je ina oblatka. :-)))
Gratulujem k zasluzenej vyhre ,vdaka ktorej som nasla tvoj jedinecny 5*recept.Dodatocne ukladam do KK a idem hladat oblatky :-).
@mojack fandila som Tvojmu receptu, aj keď som nepísala koment, ale som si ho v čase uložila a oslnila hviezdičkami , potešilo keď som videla koľko kk, že aj môj prispel .
Tento kolacik sa mi velmi zapačil a tak som ho vyskusala upiesť, no abslutne nevyzeral tak, ako na fotke. Cesto bolo krehucke a krem sa roztekal, ale chut bola vynikajuca. Lepsi kolac som snad ani este nejedla. Uplne sama som zjedla cely plech, mozno preto ze u nas doma sa kladie doraz na "stare dobre veci" a clenovia rodiny sa boja skusat nove vecicky a este viac ak to nevyzera velmi dobre. No môžu ľutovať. Určite bude patriť medzi pravidelne pecene. Ale nabuduce dam asi trochu menej cukru, lebo bol strasne sladky.
Ďakujem za užasny recept :)
Vyskusala som urobit tento kolacik a musim povedat ze nas domka trochu sklamal. Je prilis sladky, co sa asi da poriesit tym ze dame menej. Cesto je po upeceni a aj pri servirovani velmi krehke. Proste mojej rodine nejako nesadol. Asi bude z kategorie tych ze raz upeciem a uz sa k nemu nevratim. Ale chcem podakovat za tip na plnku. Este som zltkovu plnku nerobila a je pravda ze si ju viem predstavit na roznych kolacikoch ci tortach.

Pridaj komentár k receptu: