Torroni fotorecept

mojack - fotkamojack, 6. decembra 2011
Torroni (fotorecept)
Foto: mojack

...našla som v časopise recept s týmto názvom.Bielka sa zvýšili. Tak prečo to nevyškúšať. A stálo to za to..karamelovo- medová chuť. A máme na Zobraziť celý popis...našla som v časopise recept s týmto názvom.Bielka sa zvýšili. Tak prečo to nevyškúšať. A stálo to za to..karamelovo- medová chuť. A máme na Vianoce niečo nové.

20 minút
príprava

Suroviny

3 ks
1 pohár
3 pohár
1/2 pohára
200 g
100 g
1 baliček
4 ks




Postup

  1. 1

    - pohár 200 ml . Z kryštálového cukru si urobím opatrne karamel / nie veľmi tmavý/.

    Torroni (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Med si trochu nahrejem aby bol tekutý.

    Torroni (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ak mám cukor rozpustený ( upálený- zkaramelizovaný),

    Torroni (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    prilejem rozpustený med. Nechám to ešte trochu na miernom ohni variť.Tento karamel pri dalšom použití musí byť horúci.

    Torroni (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Bielka s práškovým cukrom vyšľahám do peny.

    Torroni (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Počas šľahania mixérom pridávam / lejem/ z hrnca horúci karamel. Ak mám všetko vyliate ,

    Torroni (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    musím všetko ešte šľahať aspoň 5 minút. Ušľaháme hustú penu.

    Torroni (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Aj podľa objemu vidieť, že je toho pomerne veľa. Pridám mandle, oriešky a cukríky.

    Torroni (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zamiešam,

    Torroni (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    na pripravené oblátky rozotriem polovicu zmesi.

    Torroni (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Prikryjem druhou oblátkou.

    Torroni (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Zvyšnú zmes rozotriem na ďaľšiu oblátku.

    Torroni (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Išlo to trochu ťažšie - zmes už nebola taká teplá ako pri prvom natieraní-ale pomohla som si mokrým valčekom .

    Torroni (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Obidva naplnené pláty nechám trochu zaťažené stuhnúť.

    Torroni (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Na druhý deň ,

    Torroni (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    som rozpustila horkú čokoládu s maslom

    Torroni (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    a trochu pokvapkala.Potom už len

    Torroni (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    narezať. A to je výsledok môjho zužitkovania bielkov.

    Torroni (fotorecept) - obrázok 18

Diskusia k receptu

vlastina
pridala som do zoznamu, na vianoce určite vyskúšam, sú krásne a myslím, že aj tak budú chutiť
vierik
Toto je parádne,tuším ako turecký med,no dá sa to nevyskúšať ???Ukladám:

hubata
Kráásne, fajnový turecký med. Netreba tie mandle ošúpať, alebo naschvál si ich tam dala v šupe aby vynikli v bielom tureckom mede? Ukladám a veru neviem, neviem či ich na Vianoce neurobím, ľúbime takéto nepečené vecičky. Ukladám do KK. Veľmi pekne ďakujem.
mojack
ano- aj mne to potom prišlo, že ako Košický med. Povodne v recepte to bolo len na papieri , a potom sa to malo nakrajať.Ale napadla ma tortová oblátka. Tak som ju tam dala.Tak asi tie oblatky....:-)))
letisia
Krásne nafotený postup a rozpísaný postup. Ukladám, Vianoce sa blížia.
afataga
no fuha to ale musi byt riadne sladke, ale aj dobre
marianne69
to mi pripomina turecky med z jarmoku:-)mam ho velmi rada,dakujem za recept,vyzera to skvelo
3sandra3
wau,,, karamelovo-medové,,, výborné a aj dobre kalorické
zdenkas
No to je parádne,ukladám .Také som ešte nerobila,vyskúšam.
marijanka712
pekný rp tych bielkov sa ja mne niekedy hodne zvyšuje ja zvyknem z toho piecť kokosové pusinky, ale tento receptík je super.... ukladám pride aj na neho red
maartina
v mrazáku mám asi 11 bielkov, tak mi z nich aspoň trochu ubudne na túto dobrotu ...
nicopopa
A ja tak iste mám jeden plny pohar bielkov. Ukladám a vyskušam.
samanka
mám aj ja v mrazáku bielky...že by som vyskúšala? Aký veľký (objemovo ), si použila pohár?
elisticka
waaaaaaaaaaau uz si to mozem urobit aj doma a nemusim kupovat v stankoch je to velka dobrotka ...dakujem :-)
ela77
@mojack , keby som sa nebála surových vajíčok, tak to idem hneď urobiť, vždy iba lačno pozerám ako malé decko po tureckom, či košickom mede v oplátke. Neviem prekonať obavu -čo ak tie vajíčka obsahujú, napr. salmonelu- viete to sú obavy človeka, ktorý s tým už zlé skúsenosti mal.
@samanka a @maartina- musím sa priznať že som prekvapená čo píšete, že máte v mrazáku bielka. Som už dôchodkyňa, ale s týmto sa stretám prvýkrát. Môžete niekto čo dávate bielka do mrazáku opísať ako ich odkladáte a či sa dajú potom vyšľahať. To ich potom predpokladám dáte rozmraziť úplne a až potom šľahať????
ewitka
ela77 , bielka dávam do skleneného pohárika so šrobovacím viečkom a na vrch si napíšem koľko bielkov v poháriku mám. Dám do mraziaka a keď potrebujem tak ich nechám úplne rozmraziť a použijem ako čerstvé. Môžu sa aj vyšľahať na sneh, krásne sa vyšľahajú. Skús!
mojack
Ja ich dávam do sáčku, kvoli uspore miesta.Potom len vyberiem a vylejem -samozrejme ked su v tekutom stave.
ela77- Karamel tam lejem doslovne - priam rovno zo šporáka takže je tam aj vyše 100 stupňov. Neskumala som to ale už cca pri 60 stupnov sa ničia bakterie.... aksa mylim tak soory
mojack
hubata,- nešúpala som tie mandle, ved aj to patrí k nim. :-))
Lepšie sa ukážu v plnke...asi si pojdem dať ešte jeden kúsok , takú chuť som na ne dostala, ked ich znova vidím ... len aby ešte boli :-)).
cinkla
Jej - ako ozajstny turecky med. Neprezijem ak to nevyskusam.........
alexdidi
@ela77 ,myslím,že surových vaječných bielkov sa nemusíš báť(len žĺtkov) a čo sa týka mrazenia bielkov,dajú sa krásne mraziť.Ja ich dávam do sáčku alebo do téglikov od smotany,jogurtu a napíšem ks a dátum.Snehové pečivá robím veľmi často,sú moje obľúbené a môžem ti povedať,že z mrazených sa sneh šľahá lepšie ako z čerstvých vajec.Rozmrazíš ich ponorením téglika do teplej vody....
ela77
no priznám sa až sa hanbím, že som toto doteraz nevedela. Keď mi vystali bielky, tak zostali na deň dva v chladničke v poháriku a použila som ich na niečo potom, ale priznám sa aj k tomu, že tam zostali zabudnuté. Vďaka za rady, už si budem pamätať, a ako @cinkla píše-neprežijem ak to nevyskúšam, no a skúsim aj tú obavu prekonať.
evita31
robila som to prave dnes, cela kuchyna je od karamelovo-medovej hmoty, ide to velmi tazko umyt, vysledok je sice rovnaky ako na obrazku, ale uz to robit nebudem, je to prilis sladke a tvrde.
Ak mozem poradit, je lepsie ak mate druheho pomocnika, lebo pri praci treba postupovat velmi rychlo, hmota tuhne a lepi sa na vsetko.
mojack
Mala si si pomoct vodou ako som spominala.Ja som to vobec nemala tvrdé . Prave ak boli na druhy deň na stole v kuchyni zdalo sa mi ,ze sú ešte mäkkšie.A umyvanie, nechaj to vo vode dlhšie. Ja som to stihala j fotit. :-)))
honestka
gratulujem k vyhre!
dakujem za link, roky robim svoj turecky ale sirup varim dvojfazovo;
kedze tvoj recept je len s karamelom, moze byt velmi dobry a mozno ho vyskusam vo forme viacej tekuteho /ako sa niekedy davno predaval medzi 2 zmrzlinovymi oblatkami, ktore boli ako vanicky nie kortunky/, hoci my momentalne od sladkosti uz par rokov chceme bocit...
mas skvele recepty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia