Sicílsky fazuľový šalát

salinka - fotkasalinka, 7. decembra 2014
Sicílsky fazuľový šalát
Foto: salinka

Sicílska fazuľa, pod týmto názvom som za starých, dobrých čias kupovala výborný šalát. Postupne úplne zmizol z trhu a ja som pátrala po recepte. Podarilo sa. Som veľmi rada a chcem sa s vami podeliť o túto pochúťku. Keďže je veľmi chutný, pripravujem ho z dvojitej dávky, pre jednu by sa mi neoplatilo rozblázniť chuťové poháriky:-)

Suroviny

250 g varená
75 g
50 g
25 g
50 g sterilizovaná
50 g sterilizované
Poznámka:
125 g surová

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vopred namočenú fazuľu dáme variť, necháme vychladnúť. Sardelové rezy aj s olejom nadrobno nasekáme, pridáme majonézu, na pásiky nakrájané kyslé uhorky a kápiu, nadrobno nasekanú cibuľu.

    Sicílsky fazuľový šalát - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme uvarenú, vychladnutú fazuľu, ochutíme octom, cukrom, čiernym korením a dobre premiešame. (Môžeme použiť sterilizovanú fazuľu.) Necháme postáť, aby sa prepojili chute.

    Sicílsky fazuľový šalát - obrázok 2

Diskusia k receptu

47 komentárov k receptu
@kukulienka , vyskúšaj, možno zase vymyslíš nejakú novú verziu:-)
@afataga , jasné, že pre pre teba by som nastrúhala porciu chilli navyše:-) ale keď tak nad tým uvažujem, ten pôvodný šalát bol určite pikanto:-)
no ja takéto jakživ nejedla a fazuľu my radi,ale asi bez sardel, alebo ak dám trochen na prvé opáčenie, príde mi vhod tento recept, lebo už raz neviem čo môjmu dia, či na večeru, či olovrant, nech má pestro a fazuľa je pre neho dobrá voľba
Tento či podobný šalát som mal kedysi veľmi rád a neviem prečo ho teraz nerobíme a pritom mám značné zásoby vlastnoručne dopestovanej fazule aj tej červenej , takže vďaka za pripomenutie. Pre tých čo chcú zdravšiu verziu , taká varená údená krkovička sa k tomu veľmi hodí.
si mi nasadila chrobáka do hlavy.toto musím vyskúšať,pretože šaláty tohto typu mám veľmi rád.verím že to bude mňam,mňam
už som raz okomentoval tento recept v decembri 2014,len som si to nevšimol,až teraz.len som nemal čas na jeho realizáciu.ale aspoň to potvrdzuje,že sa naň teším.tento kacko na obrázku je môj malý kamoško,ktorého by som nedal nikomu za nič na svete.
@bembo ešte raz ďakujem za prejavenie záujmu:-) Ja to veľmi dobre poznám, mám uložených a naplánovaných toľko receptov, že by som najbližších dvesto rokov mala čo skúšať. Len mám málo času a žalúdkov:-))) Kocúrik je krásny a návykový...poznám to:-)
@dormela , cestujem velmi rada a casto, ale zial na Sicilii som este nebola, takze to neviem posudit. Dik za tvoj komentar, ale recept som odovzdala tak, ako som k nemu prisla a v takejto podobe s tymto nazvom sa predava aj v obchode. Ale netrap sa preto, myslim, ze ani vo Francuzsku nemaju potuchy o nasich zemiakoch a Spanieli by sa tiez cudovali nasim vtacikom. Pekny podvecer:-)

Pridaj komentár k receptu: