Foto: salinka
Sicílska fazuľa, pod týmto názvom som za starých, dobrých čias kupovala výborný šalát. Postupne úplne zmizol z trhu a ja som pátrala po recepte. Zobraziť celý popisSicílska fazuľa, pod týmto názvom som za starých, dobrých čias kupovala výborný šalát. Postupne úplne zmizol z trhu a ja som pátrala po recepte. Podarilo sa. Som veľmi rada a chcem sa s vami podeliť o túto pochúťku. Keďže je veľmi chutný, pripravujem ho z dvojitej dávky, pre jednu by sa mi neoplatilo rozblázniť chuťové poháriky:-)
Postup
-
1
Vopred namočenú fazuľu dáme variť, necháme vychladnúť. Sardelové rezy aj s olejom nadrobno nasekáme, pridáme majonézu, na pásiky nakrájané kyslé uhorky a kápiu, nadrobno nasekanú cibuľu.
-
2
Pridáme uvarenú, vychladnutú fazuľu, ochutíme octom, cukrom, čiernym korením a dobre premiešame. (Môžeme použiť sterilizovanú fazuľu.) Necháme postáť, aby sa prepojili chute.
@staja vyskúšaj, je chutný:-)
@elixir , tie sardely tam robia špecifickú príchuť, ale vyskúšaj bez a daj vedieť:-)
@priroda , vyskúšaj zdravšiu verziu, daj vedieť:-)
@danda , skús tie sardelky, je to ozaj výborné:-)
@tiginko , @horalka , ďakujem vám:-)
@afataga , jasné, že pre pre teba by som nastrúhala porciu chilli navyše:-) ale keď tak nad tým uvažujem, ten pôvodný šalát bol určite pikanto:-)
@hubata , ja radšej fazuľku, len nie som si istá, či som zvolila tú správnu, trojprdovú...ako to zistím? :-))))
@jarunka jasné, chilli k nemu pristane:-)
@babkamt vyskúšaj, daj vedieť:-)
@alex ďakujem za pochvalu, teší ma:-)
@izabelka rada by som ťa ponúkla:-)
***** KK
Ďakujem za príjemnú odozvu:-)
Ještěže jsi přidal koment a foto, už jsem si recept uložila. Vychlazený s chlebíkem to bude delikatesa, dokonce i sardelky straší ve špajzu. Už se těším.