Sicílsky fazuľový šalát

Autor receptu: salinka

Sicílska fazuľa, pod týmto názvom som za starých, dobrých čias kupovala výborný šalát. Postupne úplne zmizol z trhu a ja som pátrala po recepte. Podarilo sa. Som veľmi rada a chcem sa s vami podeliť o túto pochúťku. Keďže je veľmi chutný, pripravujem ho z dvojitej dávky, pre jednu by sa mi neoplatilo rozblázniť chuťové poháriky:-)

Suroviny

Postup

  1. Vopred namočenú fazuľu dáme variť, necháme vychladnúť. Sardelové rezy aj s olejom nadrobno nasekáme, pridáme majonézu, na pásiky nakrájané kyslé uhorky a kápiu, nadrobno nasekanú cibuľu.
  2. Pridáme uvarenú, vychladnutú fazuľu, ochutíme octom, cukrom, čiernym korením a dobre premiešame. (Môžeme použiť sterilizovanú fazuľu.) Necháme postáť, aby sa prepojili chute.