SENDVIČ - ináč (fotorecept)
Autor receptu: jerica
@jerica inšpirácia z viacerých pridaných receptov na varecha.sk , skombinovala som si suroviny . Nevedela som aký názov dať , napadol ma len sendvič,hoci sendvič je z čistej múky ako na vodové rohlíky a preto SENDVIĆ - ináč.
15 minút príprava |
45-50 minút na 200-180 °C |
Postup
- 400g múka hladká + 300g múka ciabatta (LIDL)
- 10g sušené droždie
- 100g kuskus
- suché suroviny dobre premiešame
- premiešané zalejeme 500mll vlažnej vody
- pridávam sušené paradajky s paprikou a cesnakom v olivovom oleji (spolu 100ml) / moje vlastné /
- pridáme:1 kávová lyžička soľ
- pridáme : 1 polievkovú lyžicu ocot
- pridáme : 1 polievkovú lyžicu kyslú smotanu
- pridáme : 1 kávovú lyžičku medu
- všetky suroviny dobre premiešame
- pomúčené cesto prikryté odložíme na teplé miesto vykysnúť,
- po dva a pol hodine vykysnuté cesto
- cesto rozdelíme na 4 rovnaké diely , pomúčime každý jeden diel som zľahka pootočila , je to vidieť ale veľmi slabo , bol problém so svetlom hoci som to robila niečo po 14 hodine poobede, preložím do plechu vystlaný pečiacim papierom (ničím som nenatierala!)
- do každej štricle spravím ostrým nožom jemné ryhy , potriem vodou !
- celý plech prikryjem alobalom ,
- do rúry na spodnú časť dám kastrólik s vodou na odparovanie,
plech so sendvičom dám piecť do vyhriatej rúry na 200°C pečieme 25"minút, znova postriekam vodou a stiahnem teplotu na 180°C , pečiem 10"minút , potom ďaľších desať minút odokryté pokiaľ nevidím ružovú kôrku ,
- upečené znovu postriekam , dám vychladnúť na mriežku .
foto : hotovo
- foto v reze ,
- moje sušené paradajky , paprika s cesnakom v olivovom oleji s rozmarínom a posekanou bazalkou, z toho som odobrala do cesta na sendvič .