SENDVIČ - ináč (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica inšpirácia z viacerých pridaných receptov na varecha.sk , skombinovala som si suroviny . Nevedela som aký názov dať , napadol ma len sendvič,hoci sendvič je z čistej múky ako na vodové rohlíky a preto SENDVIĆ - ináč.

15 minút
príprava
45-50 minút
na 200-180 °C

Postup

  1. 400g múka hladká + 300g múka ciabatta (LIDL)
  2. 10g sušené droždie
  3. 100g kuskus
  4. suché suroviny dobre premiešame
  5. premiešané zalejeme 500mll vlažnej vody
  6. pridávam sušené paradajky s paprikou a cesnakom v olivovom oleji (spolu 100ml) / moje vlastné /
  7. pridáme:1 kávová lyžička soľ
  8. pridáme : 1 polievkovú lyžicu ocot
  9. pridáme : 1 polievkovú lyžicu kyslú smotanu
  10. pridáme : 1 kávovú lyžičku medu
  11. všetky suroviny dobre premiešame
  12. pomúčené cesto prikryté odložíme na teplé miesto vykysnúť,
  13. po dva a pol hodine vykysnuté cesto
  14. cesto rozdelíme na 4 rovnaké diely , pomúčime každý jeden diel som zľahka pootočila , je to vidieť ale veľmi slabo , bol problém so svetlom hoci som to robila niečo po 14 hodine poobede, preložím do plechu vystlaný pečiacim papierom (ničím som nenatierala!)
  15. do každej štricle spravím ostrým nožom jemné ryhy , potriem vodou !
  16. celý plech prikryjem alobalom ,
  17. do rúry na spodnú časť dám kastrólik s vodou na odparovanie, plech so sendvičom dám piecť do vyhriatej rúry na 200°C pečieme 25"minút, znova postriekam vodou a stiahnem teplotu na 180°C , pečiem 10"minút , potom ďaľších desať minút odokryté pokiaľ nevidím ružovú kôrku ,
  18. upečené znovu postriekam , dám vychladnúť na mriežku . foto : hotovo
  19. foto v reze ,
  20. moje sušené paradajky , paprika s cesnakom v olivovom oleji s rozmarínom a posekanou bazalkou, z toho som odobrala do cesta na sendvič .