Semienkové krekry

Semienkové chipsy (fotorecept)

Autor receptu: dominika131

Extra chrumkavé, tenučké, vypečené, s mega porciou semienok- tu je môj návod na Vašu novú závislosť.* U nás miznú rýchlosťou blesku! Dostanú do kolien aj tých, čo nemajú v láske semienka.

20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zmiešame všetky semienka s múkou a so soľou. Môžete kľudne použiť aj celozrnnú múku, robila som už aj s ňou a boli výborné. Ďalej pridáme ostatné tekuté suroviny - olej a vodu. Vznikne husté lepivé cesto, ktoré sa dá formovať v ruke.
  2. Z cesta kladieme na papier na pečenie cca 4 polievkové lyžice kopcom, pre klasický veľký plech.
  3. Prikryjeme druhým papierom na pečenie a vyvaľkáme na veľkosť plechu. Valčekom skôr ťaháme do strán ako vaľkáme. Snažíme sa cesto roztiahnuť na čo najtenšie, cca 0,5 mm. Tým dosiahneme extra chrumkavé chipsy. Preložíme na veľký plech a stiahneme vrchný papier.
  4. Pečieme pri teplote 200 °C cca 20 minút do zlatohneda. Sledujeme, lebo kraje veľmi radi zhoria. Z daného množstva vyjde 5 veľkých plechov.
  5. Necháme vychladnúť a len v rukách nalámeme na kúsky aké sa nám páčia. Nech sa páči, celá dávka upečená, samozrejme už uchmatnutých zo 20 kúskov od nedočkavých maškrtníkov. Dobrú chuť ! Verím, že si ich obľúbite a pochutnáte si rovnako ako my.