Segedínsky guláš z vykosteného morčacieho stehna fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný obed som robila pre návštevu, ktorá nemôže bravčové mäso a preto pridávam recept...nenašla som tu z vykosteného morčacieho stehna..príloha bola samozrejme domáci knedlík..
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie stehno som umyla...
-
2
pokrájala som ho na malé kúsky
-
3
do rajnice som dala zohriať bravčovú masť, pridala som pokrájanú cibuľu, osmahla a pridala pokrájané mäso..
-
4
mäso som nechala dusiť až pokiaľ sa všetka voda neopdparila a zostala iba masť...vtedy som pridala paradajkový pretlak, celú rascu, mleté čierne korenie, soľ a mletú červenú papriku...chvíľu som nechala všetky chute spojiť...potom som podliala troškou vody a dusila do mäkka s podlievaním vody ...zakryté pokrievkou...
-
5
do mäkkého mäsa som pridala vo vode vymiešanú hladkú múku a zahustila som ho...
-
6
v druhej rajnici som spenila na oleji cibuľu a pridala lyžicu kryštový cukor skaramelizovať...
-
7
a pridala som pokrájanú sudovú kapustu.../zvyknem pokrájať na menšie kúsky.../dusila som ju do mäkka...
-
8
hotovú udusenú kapustu som pridala k mäsu a zmiešala..
-
9
nechala prejsť varom, aby sa chute spojili...a priliala kyslú smatanu...potom chvíľku nechala tiež prejsť varom..dochutila..
-
10
pokiaľ sa varil segedínsky guláš, zamiesila som si cesto na knedlíky...nechala vykysnúť a parila 20min.
-
11
hotový obed som naložila na taniere..zdobila som cibuľovou vňaťkou aparadajkami, lebo sa nachádzali v jedle...neskúšala som zatiaľ variť tento guláš s iným mäsom, len bravčovým, ale verte, že toto nám chutilo omnoho viac...dobrú chuť..
S koprom a rajcinami som ale este segedin nejedol...