Segedínsky guláš z vykosteného morčacieho stehna (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný obed som robila pre návštevu, ktorá nemôže bravčové mäso a preto pridávam recept...nenašla som tu z vykosteného morčacieho stehna..príloha bola samozrejme domáci knedlík..

8
porcií
80 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie stehno som umyla...
  2. pokrájala som ho na malé kúsky
  3. do rajnice som dala zohriať bravčovú masť, pridala som pokrájanú cibuľu, osmahla a pridala pokrájané mäso..
  4. mäso som nechala dusiť až pokiaľ sa všetka voda neopdparila a zostala iba masť...vtedy som pridala paradajkový pretlak, celú rascu, mleté čierne korenie, soľ a mletú červenú papriku...chvíľu som nechala všetky chute spojiť...potom som podliala troškou vody a dusila do mäkka s podlievaním vody ...zakryté pokrievkou...
  5. do mäkkého mäsa som pridala vo vode vymiešanú hladkú múku a zahustila som ho...
  6. v druhej rajnici som spenila na oleji cibuľu a pridala lyžicu kryštový cukor skaramelizovať...
  7. a pridala som pokrájanú sudovú kapustu.../zvyknem pokrájať na menšie kúsky.../dusila som ju do mäkka...
  8. hotovú udusenú kapustu som pridala k mäsu a zmiešala..
  9. nechala prejsť varom, aby sa chute spojili...a priliala kyslú smatanu...potom chvíľku nechala tiež prejsť varom..dochutila..
  10. pokiaľ sa varil segedínsky guláš, zamiesila som si cesto na knedlíky...nechala vykysnúť a parila 20min.
  11. hotový obed som naložila na taniere..zdobila som cibuľovou vňaťkou aparadajkami, lebo sa nachádzali v jedle...neskúšala som zatiaľ variť tento guláš s iným mäsom, len bravčovým, ale verte, že toto nám chutilo omnoho viac...dobrú chuť..