Segedínsky guláš (fotorecept)

Autor receptu: peroxid20

Klasicky Segedín aký som sa naučil od kamarátovej babky aj keď nie je až tak klasický.

8-10
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dáme o restovať slaninu nakrájanú na kocky(môzme pridať trocha masti ale netreba , záleží na slanine) ,keď stmavne (vid. obrázok)pridáme cibuľu.
  2. K o restovanej cibuli pridáme nakrájanú papriku a rajčinu a trocha podusíme. Pridáme mletú papriku ,nakrájané mäso na kocky ,6 strúčikov nakrájaného cesnaku , posolíme(opatrne kysla kapusta ma soli dosť)okoreníme a varíme asi 25-30min.
  3. Pridáme umytú kyslú kapustu a zbytok cesnaku prekrojeného na polovičky. Keď zmäkne mäso a kapusta pridáme kyslú smotanu a necháme zovrieť. (tu som zabudol fotiť) U nás sa podáva s Račanskou knoflou.(recept pridám) Dobru chuť.