Sedliacka kapustnica s kyslou smotanou
kuchár hotela Grand v Trenčíne, 11. januára 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Polievka je základ hostiny a podľa nej sa posudzuje celý obed. Tak s chuťou a radosťou do toho! Nech každý hosť túži ochutnať z Zobraziť celý popisPolievka je základ hostiny a podľa nej sa posudzuje celý obed. Tak s chuťou a radosťou do toho! Nech každý hosť túži ochutnať z vašej polievkovej misy a potom povie: Naozaj stála za to!
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do 3-litrového hrnca dáme pokrájanú kyslú kapustu, klobásu, vopred namočené sušené hríby, na kocky pokrájané bravčové mäso, na kocky pokrájané zemiaky a soľ. Zalejeme vodou a varíme.
- 2
Uvarenú klobásu vyberieme a pokrájame na kolieska. Slaninu pokrájame na kocky a opražíme, škvarky vyberieme a spolu s klobásou dáme do kapustnice.
- 3
Do masti zo slaniny dáme múku a urobíme zápražku. Hotovú zápražku zalejeme vodou, pridáme červenú papriku, dobre premiešame a vlejeme do kapustnice.
- 4
Polievku necháme za stáleho miešania prevariť, ozdobíme rozšľahanou smotanou a podávame s chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@redakcia by mala také komenty ako oni uvádzajú pod receptami mazať .