Sedliacka kapustnica s kyslou smotanou

Autor receptu: redakcia

Polievka je základ hostiny a podľa nej sa posudzuje celý obed. Tak s chuťou a radosťou do toho! Nech každý hosť túži ochutnať z vašej polievkovej misy a potom povie: Naozaj stála za to!

6
porcií
25 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do 3-litrového hrnca dáme pokrájanú kyslú kapustu, klobásu, vopred namočené sušené hríby, na kocky pokrájané bravčové mäso, na kocky pokrájané zemiaky a soľ. Zalejeme vodou a varíme.
  2. Uvarenú klobásu vyberieme a pokrájame na kolieska. Slaninu pokrájame na kocky a opražíme, škvarky vyberieme a spolu s klobásou dáme do kapustnice.
  3. Do masti zo slaniny dáme múku a urobíme zápražku. Hotovú zápražku zalejeme vodou, pridáme červenú papriku, dobre premiešame a vlejeme do kapustnice.
  4. Polievku necháme za stáleho miešania prevariť, ozdobíme rozšľahanou smotanou a podávame s chlebom.