Schwarzwälder Kirschtorte fotorecept

mracik9 - fotkamracik9, 26. júna 2013 20:32
Ďalšie recepty »
Schwarzwälder Kirschtorte (fotorecept)Foto: mracik9

Túto najobľúbenejšiu tortu v Nemecku a snáď aj na celom svete,som si naplánovala na moje narodeniny.Je akurát sezóna višní,tak som sa rozhodla,aj napriek teplému počasiu.Je to fantázia na tanieri a ešte väčšia v ústach.

12
porcií
70 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

čokoládový korpus:
4 ks
135 g
42 g
30 g
60 g
1 Čl
1/4 ČL
2 PL (brendy)
700 ml
4 PL
50 g
krém:
600 ml
1 ČL
35 g
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Višne scedíme,alebo si uvaríme čerstvé vykôstkované tak,aby sme mali 240 ml sirupu.Do višní pridáme 2 pl brendy, zakryjeme a odložíme bokom.Sirup dáme do hrnčeka pridáme cukor,zohrievame kým sa nerozpustí,zložíme z ohňa, prilejeme griotku a vychladíme. Do nádoby dáme vajcia s cukrom,dáme nad paru a šľaháme 5 minút,potom zložíme a na veľkých otáčkach našľaháme na hustú penu.Musí tiecť ako stuha,primiešame vanilkový extrakt .Múku,kakao a soľ ktoré sme si preosiali,pridáme po tretinách a jemnučko zašľahaváme.Z masy odoberieme jeden pohár do ktorého pridáme rozpustené maslo a jemne pridáme do masy.Spodok tortovej formy vyložíme papierom,nalejeme cesto,zarovnáme a pečieme.

    Schwarzwälder Kirschtorte (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečené cesto necháme vychladiť vo forme položenej na mriežke.Ja som ten korpus takto nechala do druhého dňa.

    Schwarzwälder Kirschtorte (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krásne sa upiekol.Po vybratí z formy som ho prekrojila na polovicu.

    Schwarzwälder Kirschtorte (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Každú časť som poliala sirupom.Medzi tým som si zobrala vychladenú šľahačkovú smotanu a začala šľahať s pridaním vanilkového extraktu a práškového cukru.Odoberieme z nej do ozdobného vrecúška.Časť natrieme na poliaty korpus,potom na šľahačku poukladáme višne potrieme troškou aj navrch.

    Schwarzwälder Kirschtorte (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opatrne priklopíme poliatou časťou torty a jemne pritlačíme.

    Schwarzwälder Kirschtorte (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Celú ju potrieme zbytkom šľahačky a ozdobíme podľa vlastnej fantázie ozdobným nadstavcom,ktorý sme si naplnili vyšľahanou smotanou a nakoniec višňami. Okraj celej torty zdobíme hoblinkami kvalitnej horkej čokolády.

    Schwarzwälder Kirschtorte (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    To vám je dobrota,určite skúste.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist