Túto najobľúbenejšiu tortu v Nemecku a snáď aj na celom svete,som si naplánovala na moje narodeniny.Je akurát sezóna višní,tak som sa rozhodla,aj napriek Zobraziť celý popisTúto najobľúbenejšiu tortu v Nemecku a snáď aj na celom svete,som si naplánovala na moje narodeniny.Je akurát sezóna višní,tak som sa rozhodla,aj napriek teplému počasiu.Je to fantázia na tanieri a ešte väčšia v ústach.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| čokoládový korpus: | |
| 4 ks |
|
| 135 g |
|
| 42 g |
|
| 30 g |
|
| 60 g |
|
| 1 Čl |
|
| 1/4 ČL |
|
| 2 PL (brendy) |
|
| 700 ml |
|
| 4 PL |
|
| 50 g |
|
| krém: | |
| 600 ml |
|
| 1 ČL |
|
| 35 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Višne scedíme,alebo si uvaríme čerstvé vykôstkované tak,aby sme mali 240 ml sirupu.Do višní pridáme 2 pl brendy, zakryjeme a odložíme bokom.Sirup dáme do hrnčeka pridáme cukor,zohrievame kým sa nerozpustí,zložíme z ohňa, prilejeme griotku a vychladíme. Do nádoby dáme vajcia s cukrom,dáme nad paru a šľaháme 5 minút,potom zložíme a na veľkých otáčkach našľaháme na hustú penu.Musí tiecť ako stuha,primiešame vanilkový extrakt .Múku,kakao a soľ ktoré sme si preosiali,pridáme po tretinách a jemnučko zašľahaváme.Z masy odoberieme jeden pohár do ktorého pridáme rozpustené maslo a jemne pridáme do masy.Spodok tortovej formy vyložíme papierom,nalejeme cesto,zarovnáme a pečieme.
-
2
Upečené cesto necháme vychladiť vo forme položenej na mriežke.Ja som ten korpus takto nechala do druhého dňa.
-
3
Krásne sa upiekol.Po vybratí z formy som ho prekrojila na polovicu.
-
4
Každú časť som poliala sirupom.Medzi tým som si zobrala vychladenú šľahačkovú smotanu a začala šľahať s pridaním vanilkového extraktu a práškového cukru.Odoberieme z nej do ozdobného vrecúška.Časť natrieme na poliaty korpus,potom na šľahačku poukladáme višne potrieme troškou aj navrch.
-
5
Opatrne priklopíme poliatou časťou torty a jemne pritlačíme.
-
6
Celú ju potrieme zbytkom šľahačky a ozdobíme podľa vlastnej fantázie ozdobným nadstavcom,ktorý sme si naplnili vyšľahanou smotanou a nakoniec višňami. Okraj celej torty zdobíme hoblinkami kvalitnej horkej čokolády.
-
7
To vám je dobrota,určite skúste.









Vydarila sa ti, takú by som si k narodeninám dala aj ja (blahoželám, možno ich máme v ten istý deň, lebo aj ja som oslavovala).
ani zdaleka taká zdatná ako si ty :-(
si veľmi, veľmi šikovná. :-)
mám rada tvoje recepty.
strašne rada by som sa ubabarala od takej nádhernej torty teraz hneď
pri kávičke. Pekne si ju vyparádila.
ale tu nevidim pouzitie hlavnej zlozky "Kirsch" .
da sa tazko najradit, ma speci chut / tvoj liker visnovy 4PL je palenka ci sladka, griotka je tiez asi sladka?/
Mozes potvrdit alebo len ubrat na cukre?