Schwarzwälder Kirschtorte fotorecept

mracik9 - fotkamracik9, 26. júna 2013
Schwarzwälder Kirschtorte (fotorecept)
Foto: mracik9

Túto najobľúbenejšiu tortu v Nemecku a snáď aj na celom svete,som si naplánovala na moje narodeniny.Je akurát sezóna višní,tak som sa rozhodla,aj napriek teplému počasiu.Je to fantázia na tanieri a ešte väčšia v ústach.

12
porcií
70 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

čokoládový korpus:
4 ks
135 g
42 g
30 g
60 g
1 Čl
1/4 ČL
2 PL (brendy)
700 ml
4 PL
50 g
krém:
600 ml
1 ČL
35 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Višne scedíme,alebo si uvaríme čerstvé vykôstkované tak,aby sme mali 240 ml sirupu.Do višní pridáme 2 pl brendy, zakryjeme a odložíme bokom.Sirup dáme do hrnčeka pridáme cukor,zohrievame kým sa nerozpustí,zložíme z ohňa, prilejeme griotku a vychladíme. Do nádoby dáme vajcia s cukrom,dáme nad paru a šľaháme 5 minút,potom zložíme a na veľkých otáčkach našľaháme na hustú penu.Musí tiecť ako stuha,primiešame vanilkový extrakt .Múku,kakao a soľ ktoré sme si preosiali,pridáme po tretinách a jemnučko zašľahaváme.Z masy odoberieme jeden pohár do ktorého pridáme rozpustené maslo a jemne pridáme do masy.Spodok tortovej formy vyložíme papierom,nalejeme cesto,zarovnáme a pečieme.

    Schwarzwälder Kirschtorte (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečené cesto necháme vychladiť vo forme položenej na mriežke.Ja som ten korpus takto nechala do druhého dňa.

    Schwarzwälder Kirschtorte (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krásne sa upiekol.Po vybratí z formy som ho prekrojila na polovicu.

    Schwarzwälder Kirschtorte (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Každú časť som poliala sirupom.Medzi tým som si zobrala vychladenú šľahačkovú smotanu a začala šľahať s pridaním vanilkového extraktu a práškového cukru.Odoberieme z nej do ozdobného vrecúška.Časť natrieme na poliaty korpus,potom na šľahačku poukladáme višne potrieme troškou aj navrch.

    Schwarzwälder Kirschtorte (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opatrne priklopíme poliatou časťou torty a jemne pritlačíme.

    Schwarzwälder Kirschtorte (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Celú ju potrieme zbytkom šľahačky a ozdobíme podľa vlastnej fantázie ozdobným nadstavcom,ktorý sme si naplnili vyšľahanou smotanou a nakoniec višňami. Okraj celej torty zdobíme hoblinkami kvalitnej horkej čokolády.

    Schwarzwälder Kirschtorte (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    To vám je dobrota,určite skúste.

Diskusia k receptu

69 komentárov k receptu
Práve v teplom počasí sa žiada niečo studené z chladničky a toto je to pravé. Žiadne maslové krémy, len smotana a ovocie, v horúce letný deň nemôže byť nič lepšie.
Vydarila sa ti, takú by som si k narodeninám dala aj ja (blahoželám, možno ich máme v ten istý deň, lebo aj ja som oslavovala).
moja obľúbená schwarzwaldská torta, upečiem synovi na meniny, keďže je Peťko a sobotu bude mať sviatok. vydarila sa ti veľmi pekne, ďakujem za recept.
sovka62,je to lahodná dobrota,tak ako píšeš, spojenie tých chutí sa nedá ničím nahradiť,ďakujem za pochvalu,ja som slávila sviatok 24.6.,blahoželám aj Tebe k sviatku,dúfam že to bolo spolu :)))
@mracik , aj to sa môže stať, ale ja nie som v pečení v
ani zdaleka taká zdatná ako si ty :-(
si veľmi, veľmi šikovná. :-)
mám rada tvoje recepty.
tiginko,už som to tu písala,že ten čo ju vymyslel bol čarodejník v kuchyni,je to lahôdka a pre dcéru nemôžeš urobiť z rastlinnej šľahačky,nepoznám zloženie,ale za pokus by to stálo :))
krásna tortička, a to zdobenie - no krásne. Efektné so stopkami. Tie višne na vrchu torty sú nejako kandizované, alebo len vykôstkované?
soncya,vďaka za pochvalu,potešila a tie višne som aj so stopkami dala do hrnca v ktorom som povarila vodu s cukrom,jemne prejdu varom a nechala vychladnúť :))
Parádna torta . Mne sa práve chladí upečený čokoládový korpus . Moc sa mi do nej nechcelo , no keď musím , tak musím . Vnučka má narodeniny a syn meniny . Ja by som si veru dala z tvojej višňovej torty .
hahaha,mate pravdu,@mracik9 ,poviem teda manzelovi,nech mi ju upecie uz teraz,do marca daleko(-: Vam vysla tak neskutocne krasna,ze by som do nej najradsej-aspoñ tak virtualne-zahryzla uz teraz(-:pekny vecer
Kola,super nápad ,treba to zrealizovať hneď,budem držať palce šikovnému chlapovi,nech sa mu podarí ešte krajšia ,pekný deň a ďakujem :))
mozem si ju u vas objednat? :) budeme mat taku udalost a budem mat kopu inych starosti, tie chute musia byt uzasne... a mozno vezmem aj dve, ak date dobru cenu :)))
len som tu odbehla na cigu a samé dobroty, priznám sa, so šľahačkou som ešte neplnila, je na čase, nádherná, podľa surovín a práce, musí byť vynikajúca, uložím, nech nezabudnem na ňu
mariamka,taka šikovnica ako ty to zvládne ľavou zadnou,ale začínam uvažovať či sa tým nezačnem živiť,žartujem,pre mňa je to fantastický relax :))
havino,určite to vyskúšaj,je to fakt lahôdka a dá sa plniť aj rastlinnou šľahačkou,je to menej náročné,nezrazí sa,ako sa sem tam stane pri klasickej :))
margaretka28,tak to si ma veľmi potešila,krásna a určite aj fantastická,zopakujeme,ja som višne zmrazila a ja zavarila,uvidíme ktoré budú lepšie,teším sa s tebou :))
@mra čik hlavne všetkým chutilo to cesto, lebo nebolo suché, ale pekne zvlhčené, k tomu šľahačka a višne, čo viac si môžme ku kávičke priať ?! :-)) Všetkým vrelo odporúčam vyskúšať tento recept !
ano pekna a viem ze vyborna, lebo je priatelova narodeninova.
ale tu nevidim pouzitie hlavnej zlozky "Kirsch" .
da sa tazko najradit, ma speci chut / tvoj liker visnovy 4PL je palenka ci sladka, griotka je tiez asi sladka?/
Mozes potvrdit alebo len ubrat na cukre?
ankabanka,prepáč že až teraz,tam je skôr tá griotka,keď máš pocit že bude veľmi sladká,kľudne uber z cukru,ja mám višňový likér domáci a je ok

Pridaj komentár k receptu: