Schwarzwälder Kirschtorte (fotorecept)

Autor receptu: mracik9

Túto najobľúbenejšiu tortu v Nemecku a snáď aj na celom svete,som si naplánovala na moje narodeniny.Je akurát sezóna višní,tak som sa rozhodla,aj napriek teplému počasiu.Je to fantázia na tanieri a ešte väčšia v ústach.

12
porcií
70 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Višne scedíme,alebo si uvaríme čerstvé vykôstkované tak,aby sme mali 240 ml sirupu.Do višní pridáme 2 pl brendy, zakryjeme a odložíme bokom.Sirup dáme do hrnčeka pridáme cukor,zohrievame kým sa nerozpustí,zložíme z ohňa, prilejeme griotku a vychladíme. Do nádoby dáme vajcia s cukrom,dáme nad paru a šľaháme 5 minút,potom zložíme a na veľkých otáčkach našľaháme na hustú penu.Musí tiecť ako stuha,primiešame vanilkový extrakt .Múku,kakao a soľ ktoré sme si preosiali,pridáme po tretinách a jemnučko zašľahaváme.Z masy odoberieme jeden pohár do ktorého pridáme rozpustené maslo a jemne pridáme do masy.Spodok tortovej formy vyložíme papierom,nalejeme cesto,zarovnáme a pečieme.
  2. Upečené cesto necháme vychladiť vo forme položenej na mriežke.Ja som ten korpus takto nechala do druhého dňa.
  3. Krásne sa upiekol.Po vybratí z formy som ho prekrojila na polovicu.
  4. Každú časť som poliala sirupom.Medzi tým som si zobrala vychladenú šľahačkovú smotanu a začala šľahať s pridaním vanilkového extraktu a práškového cukru.Odoberieme z nej do ozdobného vrecúška.Časť natrieme na poliaty korpus,potom na šľahačku poukladáme višne potrieme troškou aj navrch.
  5. Opatrne priklopíme poliatou časťou torty a jemne pritlačíme.
  6. Celú ju potrieme zbytkom šľahačky a ozdobíme podľa vlastnej fantázie ozdobným nadstavcom,ktorý sme si naplnili vyšľahanou smotanou a nakoniec višňami. Okraj celej torty zdobíme hoblinkami kvalitnej horkej čokolády.
  7. To vám je dobrota,určite skúste.