Šampiňónovo-šunkovo-nivová omáčka na cestoviny

needweed1 - fotkaneedweed1, 12. októbra 2012

Keďže milujem cestoviny a dajú sa pripraviť na milión spôsobov, vybrala som pre Vás recept na moju najobľúbenejšiu omáčku na ne! :-)

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
120 g
180 ml
180 ml
2-3




Postup

  1. 1

    Šunku nakrájame na drobno a na rozohriatom oleji ju trochu osmažíme. Kým sa nám na miernom ohni šunka bude smažiť, očistíme si šampiňony a nakrájame ich na malé kúsky.

  2. 2

    Šampiňóny pridáme k šunke, nemusíme ich zalievať vodou, ani dusiť - na oleji sa spravia pekne do mäkka. Cca po 5-10 minútach budú hotové, potom ich môžme zaliať smotanou na varenie.

  3. 3

    Len čo nám smotana trochu zovrie, pridáme do nej nastrúhanú nivu a miešame, pokým sa nám niva neroztopí. Pretlačíme cesnak a opäť trochu premiešame, pokým nepocítime slastnú vôňu cesnaku :-)

  4. 4

    Do tohto všetkého pridáme jednu kyslú smotanu, premiešame, pokiaľ omáčka pekne nezhustne. Na záver môžme začať dochucovať - keďže niva je dosť výrazná a slaná, netreba to preháňať so soľou. Ja pridávam do omáčky aj trochu byliniek - oregana a bazalky, poprípade štipku korenia. Omáčku podávame k cestovinám, ako inak :) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

paulking
To poznám je to výborne jedlo. Robieva to moja dcéra, napriek tomu ukladám. Pekne Ťa vítam na Vareche - nech sa dobre vodí!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia