Šampiňónovo-fašírková ihla (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Rád experimentujem, toto je môj posledný výtvor
6 porcií |
45 minút príprava |
45 minút na 190 °C |
Postup
- Najskôr si nachystáme suroviny, pomeleme pliecko, pokrájame staršie (2 - dňové) rožky na kostičky, cibule nadrobno, papriku a anglickú slaninu na vetšie štvorce.
- pokrájané rožky navhčíme mliekom, k mletému mäsu pridáme vajíčka, horčicu, koreniny podla odhadu, do sklovita urobenú cibuli na bravčovej masti, prelisovaný cesnak , osolíme soľou aj vegetou, pridáme navlhčené rožky a premiešame..... ak by zmes bola riedká pridáme trocha strúhanky
- ...z tejto masy robíme gulôčky, ktoré dáme do klobúka šampiona, preložíme slaninkou a napichneme na ihlu oproti dáme další naplnený šampion a červenú papriku... takto ponapichujeme na celú ihlu
- Ihly ovegetujeme a zabalíme do alobalu a uložíme na pekáč, pečieme asi 45 minút. Príloha zemiaková kaša.
- ... a chutí to aj za studena- na druhý deň ráno
... DOBRÚ CHUŤ!