Šampiňónovo-fašírková ihla (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Rád experimentujem, toto je môj posledný výtvor

6
porcií
45 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Postup

  1. Najskôr si nachystáme suroviny, pomeleme pliecko, pokrájame staršie (2 - dňové) rožky na kostičky, cibule nadrobno, papriku a anglickú slaninu na vetšie štvorce.
  2. pokrájané rožky navhčíme mliekom, k mletému mäsu pridáme vajíčka, horčicu, koreniny podla odhadu, do sklovita urobenú cibuli na bravčovej masti, prelisovaný cesnak , osolíme soľou aj vegetou, pridáme navlhčené rožky a premiešame..... ak by zmes bola riedká pridáme trocha strúhanky
  3. ...z tejto masy robíme gulôčky, ktoré dáme do klobúka šampiona, preložíme slaninkou a napichneme na ihlu oproti dáme další naplnený šampion a červenú papriku... takto ponapichujeme na celú ihlu
  4. Ihly ovegetujeme a zabalíme do alobalu a uložíme na pekáč, pečieme asi 45 minút. Príloha zemiaková kaša.
  5. ... a chutí to aj za studena- na druhý deň ráno ... DOBRÚ CHUŤ!