Šampiňónové rizoto s pórom
Autor receptu: jenni
Recept je síce jednoduchý, ale rizotá zbožňujem. A práve šampiňónové rizoto s pórom však
patrí medzi moje najobľúbenejšie. Základný recept na rizoto som čerpala z varechy, no
odvtedy prešiel obmenou a sem-tam zvyknem pridať nejakú surovinu a robiť obmeny
podľa aktuálnej chuti - napríklad s údeným tofu nakrájaným na kocky.
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si 0,5 litra zeleninového vývaru z kocky. Očístíme a nakrájame šampiňóny, pór, premyjeme ryžu a cibuľu nakrájame na malé kocky.
- Cibuľu orestujeme na oleji do zlata a pridáme šampiňóny, ktoré osolíme a necháme dusiť.
- K šampiňónom pridáme premytú ryžu a postupne zalievame vývarom po naberačkách. Keď vývar nasiakne, pridávame ďalšiu naberačku. Predtým ako minieme celý vývar, pridáme nakrájaný pór, okoreníme a zalejeme zvyšným vývarom a ešte pár minút podusíme.