Šalát z mladej kapustičky s uhorkou

Autor receptu: tizian1cat

Je leto. Aj keď to vonku vyzerá skôr na koniec septembra. K letu patria chutné zeleninové šaláty z mladej zeleninky. Konečne môžeme vychutnávať domáce plody, ktoré sa urodili tu za rohom a nemuseli cestovať pol Europy, kym skončili v chladiacom boxe v supermarkete. Do kombinácie kapusty s uhorkou som sa zaľúbila kedysi na Grand Canaria.Oni tam kapustu zľahka blanšírovali, ale my máme teraz našu mladučkú a tú stačilo len posoliť a nechať trošku postáť.

2-4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Nastrúhame si najemno kapustu, posolíme ju a necháme 10 min.postáť.
  2. Pridáme najemno nakrájanú šalátovú uhorku a zmiešame. Pridáme mleté čierne korenie.
  3. Nasekáme nadrobno čerstvý kôpor a pridáme k šalátu.
  4. Nakoniec primiešame kyslú smotanu alebo jogurt. Chutí samostatne alebo ako príloha k mäsku.