Šalát z kyslých sleďov bez majonézy fotorecept
Kto má rád kyslé ryby, tak ten si príde na svoje.
porcií
príprava
Suroviny
400 g |
|
65 g |
|
65 g |
|
65 g |
|
65 g |
|
65 g |
|
65 g čerstvá |
|
|
|
Koreniny: | |
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
100 ml |
|
1/2 KL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Tú sú pripravené suroviny, mimo cibule všetko sterilizované, z vlastných zásob. Všetky suroviny necháme v sitku, aby nálev odtiekol. Zo zaváraných uhoriek si nálev ešte necháme. Slede krájame asi na 1,5 cm pásy. Ostatnú zeleninu na mixéri krátko rozmixujeme. Cibuľu pred rozmixovaním pokrájame na kúsky.
-
2
Všetko dávame do nádoby kde to budeme miešať. Pridáme vínny ocot, cukor, korenie, horčicu, worcesterskú omáčku, soľ a olivový olej. Celé to premiešame. Musí to byť dostatočne mokré, ak nie, prilejeme vodu z uhoriek. Celý šalát tu vlhkosť do seba vtiahne a potom by to ostalo suché. Naložíme to do veľkého pohára a necháme to postať aspoň 12 hodín.
-
3
Po tejto dobe máme hotový veľmi dobrý šalát. Pre toho kto má rád kyslú rybacinu je to pochúťka. No a hlavne omnoho zdravšie bez majonézy. Je to niečo podobné ako v Čechách rybí pepřenky, ktoré dostať aj v Lidli. A najhlavnejšie je to po oslavách - života budič.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu