Šalát z kyslých sleďov bez majonézy fotorecept
Foto: kvakac
Kto má rád kyslé ryby, tak ten si príde na svoje.
porcií
príprava
Suroviny
400 g |
|
65 g |
|
65 g |
|
65 g |
|
65 g |
|
65 g |
|
65 g čerstvá |
|
|
|
Koreniny: | |
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
100 ml |
|
1/2 KL |
|
Postup
-
1
Tú sú pripravené suroviny, mimo cibule všetko sterilizované, z vlastných zásob. Všetky suroviny necháme v sitku, aby nálev odtiekol. Zo zaváraných uhoriek si nálev ešte necháme. Slede krájame asi na 1,5 cm pásy. Ostatnú zeleninu na mixéri krátko rozmixujeme. Cibuľu pred rozmixovaním pokrájame na kúsky.
-
2
Všetko dávame do nádoby kde to budeme miešať. Pridáme vínny ocot, cukor, korenie, horčicu, worcesterskú omáčku, soľ a olivový olej. Celé to premiešame. Musí to byť dostatočne mokré, ak nie, prilejeme vodu z uhoriek. Celý šalát tu vlhkosť do seba vtiahne a potom by to ostalo suché. Naložíme to do veľkého pohára a necháme to postať aspoň 12 hodín.
-
3
Po tejto dobe máme hotový veľmi dobrý šalát. Pre toho kto má rád kyslú rybacinu je to pochúťka. No a hlavne omnoho zdravšie bez majonézy. Je to niečo podobné ako v Čechách rybí pepřenky, ktoré dostať aj v Lidli. A najhlavnejšie je to po oslavách - života budič.
Ten ocot aby bol lahodnejšej chutí. Nám to veľmi chutí. Budem rád ak si to vychutnáte aj vy .
Aj som sa zasmial. U nás sa muselo spievať, keď sa niečo chutné robilo.
Budem rád ak vyskúšaš.
Snímam klobúk pred ľuďmi, ktorí si vážia jeden druhého. Budem rád keď mu bude chutiť.
Ty si tuším tiež riadny expert. Mám rád srandistov to je aj moja parketa. No ale k veci škoda už nemám šalát. Včera sme na chate dojedli, neskoro som koment našiel, bol by som odložil. To som robil dvojitú dávku, len sa po ňom zaprášilo.
Budem rád ak skúsiš. Daj vedieť čí aj tebe chutil.