Šalát z kyslých sleďov bez majonézy fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 13. decembra 2018 19:18
Ďalšie recepty »
Šalát z kyslých sleďov bez majonézy (fotorecept)Foto: kvakac

Kto má rád kyslé ryby, tak ten si príde na svoje.

5
porcií
20 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Tú sú pripravené suroviny, mimo cibule všetko sterilizované, z vlastných zásob. Všetky suroviny necháme v sitku, aby nálev odtiekol. Zo zaváraných uhoriek si nálev ešte necháme. Slede krájame asi na 1,5 cm pásy. Ostatnú zeleninu na mixéri krátko rozmixujeme. Cibuľu pred rozmixovaním pokrájame na kúsky.

    Šalát z kyslých sleďov bez majonézy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko dávame do nádoby kde to budeme miešať. Pridáme vínny ocot, cukor, korenie, horčicu, worcesterskú omáčku, soľ a olivový olej. Celé to premiešame. Musí to byť dostatočne mokré, ak nie, prilejeme vodu z uhoriek. Celý šalát tu vlhkosť do seba vtiahne a potom by to ostalo suché. Naložíme to do veľkého pohára a necháme to postať aspoň 12 hodín.

    Šalát z kyslých sleďov bez majonézy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po tejto dobe máme hotový veľmi dobrý šalát. Pre toho kto má rád kyslú rybacinu je to pochúťka. No a hlavne omnoho zdravšie bez majonézy. Je to niečo podobné ako v Čechách rybí pepřenky, ktoré dostať aj v Lidli. A najhlavnejšie je to po oslavách - života budič.

    Šalát z kyslých sleďov bez majonézy (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist