Šalát z kyslej kapusty - výborný

mirian4 - fotkamirian4, 28. decembra 2012
Šalát z kyslej kapusty - výborný
Foto: mirian4

Po sviatočných tučných jedlách sa nám žiada niečo svieže, zdravé ale tiež šalatové :-)

6-8
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

0,5 kg
4 ks (varené v šupke)
4 ks uvarené na tvrdo
20 dkg
1 ks veľká
2 PL
1 ks
1 ks
0,3 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kyslú kapustu si pokrájame, aby sme nemali rezance kapusty okolo celej hlavy :-), dáme do väčšej misy, pridáme postrúhané na veľkých slzách zemiaky v šupke, vajíčka natvrdo, nakrájame na drobno cibuľu, kápiu čerstvú (alebo sterilizovanú = kvôli farbe), na kocky údené mäsko alebo šunku.

  2. 2

    Pripravíme si zálievku: Bešamel: 2 PL masla speníme, pridáme 1 PL hladkej múky a opražíme do ružova, prilejeme 0,2dcl mlieka a uvaríme jemnú kašu (trošku hustejšiu); do takejto neutrálnej kaše, pridáme 2 PL chrenu, 1 tatársku omáčku a osolíme, okoreníme podľa chuti, ale pozor na soľ, lebo aj kyslá kapusta je slaná...

  3. 3

    Všetko spolu premiešame a dáme aspoň na 2 hod. do chladu. Ako všetky šaláty aj tento je lepší na 2 až 3 deň, ak vydrží :-). Je to vitamínová bomba a na Silvestra alebo po ňom celkom dobrý tip... Dobrú chuť a na zdravie !!!

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
mirian, práve som šalát dokončila s drobnými úpravami, zemiaky som nakrájala podobne, ko do zemiakového šalátu, len na menšie paličky, nepoužial som bešamel, ale biely jogurt a smotanu na šľahanie a zatiaľ je bez chrenu, ten kúpim až zajtra. Musím ale uznať, že je vynikajúci, ďakujem za recept, určite ho budem robiť častejšie :)
Ja som robila tento šalat dnes a je naozaj vyborný,fantastická kombinacia chuti,bešamel som nerobila,len som tam dala tatarku,bol sice trochu hustý,ale naozaj výnimočný,medzitým mi napadlo,že mohla by sa tam pridat kukurica na spestrenie...
No neviem, som tak trocha v rozpakoch, pretože lákate na niečo "že zdravé a svieže" a v skutočnosti je tam bešamel, varené vajíčka, údené, vegeta a tatárska omáčka. Prepošlem to Dr. Bukovskému, ak mi to odporučí, tak s tým budem vítať šibačov (nech ma dlho spomínajú:-)
Úplne stačí kyslú kapustu vyžmýkať, pokrájať na drobnejšie, pridať cibuľu, premiešať, pofŕkať s dobrým oliváčom a dať si k tomu pečené zemiaky v šupke, prípadne aj kus chleba s masťou.
Ale ako hovoria toť u súsedov - "Je nach Wunsch".

Pridaj komentár k receptu: