Po sviatočných tučných jedlách sa nám žiada niečo svieže, zdravé ale tiež šalatové :-)
porcií
príprava
Suroviny
| 0,5 kg |
|
| 4 ks (varené v šupke) |
|
| 4 ks uvarené na tvrdo |
|
| 20 dkg |
|
| 1 ks veľká |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 0,3 dcl |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kyslú kapustu si pokrájame, aby sme nemali rezance kapusty okolo celej hlavy :-), dáme do väčšej misy, pridáme postrúhané na veľkých slzách zemiaky v šupke, vajíčka natvrdo, nakrájame na drobno cibuľu, kápiu čerstvú (alebo sterilizovanú = kvôli farbe), na kocky údené mäsko alebo šunku.
- 2
Pripravíme si zálievku: Bešamel: 2 PL masla speníme, pridáme 1 PL hladkej múky a opražíme do ružova, prilejeme 0,2dcl mlieka a uvaríme jemnú kašu (trošku hustejšiu); do takejto neutrálnej kaše, pridáme 2 PL chrenu, 1 tatársku omáčku a osolíme, okoreníme podľa chuti, ale pozor na soľ, lebo aj kyslá kapusta je slaná...
- 3
Všetko spolu premiešame a dáme aspoň na 2 hod. do chladu. Ako všetky šaláty aj tento je lepší na 2 až 3 deň, ak vydrží :-). Je to vitamínová bomba a na Silvestra alebo po ňom celkom dobrý tip... Dobrú chuť a na zdravie !!!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Úplne stačí kyslú kapustu vyžmýkať, pokrájať na drobnejšie, pridať cibuľu, premiešať, pofŕkať s dobrým oliváčom a dať si k tomu pečené zemiaky v šupke, prípadne aj kus chleba s masťou.
Ale ako hovoria toť u súsedov - "Je nach Wunsch".