Šalát z kyslej kapusty - výborný

Autor receptu: mirian4

Po sviatočných tučných jedlách sa nám žiada niečo svieže, zdravé ale tiež šalatové :-)

6-8
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kyslú kapustu si pokrájame, aby sme nemali rezance kapusty okolo celej hlavy :-), dáme do väčšej misy, pridáme postrúhané na veľkých slzách zemiaky v šupke, vajíčka natvrdo, nakrájame na drobno cibuľu, kápiu čerstvú (alebo sterilizovanú = kvôli farbe), na kocky údené mäsko alebo šunku.
  2. Pripravíme si zálievku: Bešamel: 2 PL masla speníme, pridáme 1 PL hladkej múky a opražíme do ružova, prilejeme 0,2dcl mlieka a uvaríme jemnú kašu (trošku hustejšiu); do takejto neutrálnej kaše, pridáme 2 PL chrenu, 1 tatársku omáčku a osolíme, okoreníme podľa chuti, ale pozor na soľ, lebo aj kyslá kapusta je slaná...
  3. Všetko spolu premiešame a dáme aspoň na 2 hod. do chladu. Ako všetky šaláty aj tento je lepší na 2 až 3 deň, ak vydrží :-). Je to vitamínová bomba a na Silvestra alebo po ňom celkom dobrý tip... Dobrú chuť a na zdravie !!!