Šalát z kyslej kapusty - výborný
Autor receptu: mirian4
Po sviatočných tučných jedlách sa nám žiada niečo svieže, zdravé ale tiež šalatové :-)
6-8 porcií |
10 minút príprava |
Postup
- Kyslú kapustu si pokrájame, aby sme nemali rezance kapusty okolo celej hlavy :-), dáme do väčšej misy, pridáme postrúhané na veľkých slzách zemiaky v šupke, vajíčka natvrdo, nakrájame na drobno cibuľu, kápiu čerstvú (alebo sterilizovanú = kvôli farbe), na kocky údené mäsko alebo šunku.
- Pripravíme si zálievku:
Bešamel: 2 PL masla speníme, pridáme 1 PL hladkej múky a opražíme do ružova, prilejeme 0,2dcl mlieka a uvaríme jemnú kašu (trošku hustejšiu); do takejto neutrálnej kaše, pridáme 2 PL chrenu, 1 tatársku omáčku a osolíme, okoreníme podľa chuti, ale pozor na soľ, lebo aj kyslá kapusta je slaná...
- Všetko spolu premiešame a dáme aspoň na 2 hod. do chladu. Ako všetky šaláty aj tento je lepší na 2 až 3 deň, ak vydrží :-). Je to vitamínová bomba a na Silvestra alebo po ňom celkom dobrý tip...
Dobrú chuť a na zdravie !!!