Šalát s červenou repou a kozím syrom
Autor receptu: redakcia
Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete.
Šaláty z kuchyne známeho Marcela Ihnačáka sú skrátka úžasné.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Červenú repu uvaríme v osolenej vode do mäkka, olúpeme, nakrájame na mesiačiky a dáme do misy. Polejeme balzamikovým octom, olivovým olejom, ochutíme a pridáme tymian.
- Zľahka premiešame a necháme asi 15 minút marinovať. Potom rozložíme na taniere, posypeme umytou a očistenou rukolou, kúskami kozieho syra a lístočkami tymianu.
- Pred podávaním ešte pokvapkáme olivovým olejom a balzamikovým octom.