Šalát s červenou repou a kozím syrom

Autor receptu: redakcia

Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete. Šaláty z kuchyne známeho Marcela Ihnačáka sú skrátka úžasné.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Červenú repu uvaríme v osolenej vode do mäkka, olúpeme, nakrájame na mesiačiky a dáme do misy. Polejeme balzamikovým octom, olivovým olejom, ochutíme a pridáme tymian.
  2. Zľahka premiešame a necháme asi 15 minút marinovať. Potom rozložíme na taniere, posypeme umytou a očistenou rukolou, kúskami kozieho syra a lístočkami tymianu.
  3. Pred podávaním ešte pokvapkáme olivovým olejom a balzamikovým octom.